"Så blev jag av med gravidvikten"

Minus 7 kilo på 8 veckor

1 av 2 | Foto: privat
När Latife blev gravid släppte hon alla spärrar och kilona kom rusande. Dagen innan förlossningen stannade vågen på 97 kilo – 31 kilo mer än innan Latife blev gravid.
HÄLSA

När Latife blev gravid släppte hon alla spärrar och kilona kom rusande.

Dagen innan förlossningen stannade vågen på 97 kilo

– 31 kilo mer än innan hon blev gravid.

Nu har sonen Kevin hunnit bli 1 1/2 år och Latife tyckte det var hög tid att bli av med de sista envisa kilona.

–?När jag ammade gick jag ner ganska mycket men de sista kilona vägrade ge med sig. Jag kände mig allmänt pösig och plufsig, framförallt runt magen, säger Latife.

En dag bestämde hon sig för att det fick vara nog och för åtta veckor sedan började hon den hårda kampen mot vågen. Efter ett tips från sin syster blev hon medlem i Viktklubb.

Trimmar magen hemma

–?Jag har bantat lite sporadiskt men nu kände jag att jag behövde hjälp med en riktig metod. En av de stora fördelarna tycker jag har varit att jag fick kontakt med människor i samma sits, alla mina vänner är trådsmala så jag har aldrig kunnat snacka viktproblem med någon.

Resultaten kom direkt och Latife har nu gått ner 7,4 kilo. Än så länge är det bara kosten som hon har förändrat men så fort hon får lite tid över tänker hon börja på ett gym.

–?Min sambo jobbar sent på kvällarna så just nu går det inte, men jag gör lite situps hemma på golvet för att trimma magen, säger hon.

Knäcke till frukost

Latife har nu bara 4,3 kilo kvar innan hon har nått sin målvikt. Men det är inte alltid lätt att hålla tillbaka när suget efter sötsaker blir för stort.

–?Jag surfar in på nätet och kollar årets badmode och sen är det lättare att låta bli den där bullen eller vad det nu var jag var sugen på, skrattar Latife.

Latife har fått göra en hel del ändringar i sitt liv för att tappa kilona. Innan kunde hon frossa i vitt bröd, juice och mjölk men nu när hon lärt sig hur mycket kalorier det faktiskt finns i bröd så låter hon bli.

–?Nu äter jag knäckebröd till frukost i stället. Ibland kan jag ta en bit bröd om jag äter soppa till kvällsmat men annars är det totalstopp.Namn: Latife Erdogan.

Ålder: 23.

Familj: Sambon Narin

och sonen Kevin.

Bor: I Rågsved.

Yrke: Kontorist.

Längd: 173 cm.

Vikt före: 75 kg.

Vikt nu: 67,6.

FAKTA

Checklistan som hjälpte Latife att lyckas:

Jag har delat upp viktminskningen i tre kilos delmål. Varje gång jag lyckas belönar jag mig med något roligt, ett par örhängen eller ett solariebesök.

Jag har totalt matförbud efter klockan 19 på kvällen. Innan kunde jag lätt äta middag både med sonen och sen med min sambo när han kommer hem vid 21-tiden.

Ett lager av cashewnötter har jag alltid hemma. Jag är inte så förtjust i frukt så därför har jag nötterna som alternativ när jag känner att jag måste ha något att sätta tänderna i.

Numera har jag bytt ut vitt bröd mot knäckebröd. Jag äter lugnt och dricker en klunk vatten mellan tuggorna, på det sättet blir jag numera mätt på en mindre portion.

Wohoo! Vi har också fixat drömvikten!