”Halva jag är borta”

Joanna är i mål - 80 kilo lättare

1 av 2 | Foto: anna-lena mattsson
Joanna idag 80 kilo lättare än för fyra år sedan.
HÄLSA

Joanna Hagströms har nått sin målvikt. Otroliga 80 kilo har försvunnit på 4 år. Mer än halva hennes kroppsvikt. Här berättar hon själv om sin viktresa.

Mååååååål. Smaka på ordet. Säg det högt för dig själv. Måååååål. Njut av att låta åååået bli riktigt långt. Nu pratar jag naturligtvis inte om mål som i fotbollsmål, eller mål som i ett mål mat. Utan om mål som i målvikt. Jag är äntligen där. I mål. 80 kg lättare, 80 kg fett har försvunnit från min kropp. Det är ofattbart mycket. Men inte omöjligt. Tydligen.

En torsdagsmorgon för några veckor sedan klev jag bävande upp på vågen. Skivan snurrade till och stannade på prick 65 kg. De siffrorna satte jag upp som den ultimata vikten för mig som startade på 145 kg. Det känns som en evighet har passerat, men det är bara fyra år sedan startskottet gick. Och nu är jag här. På riktigt. I mål. Känslan är som att flyga, visst mina ben tar mig lättare framåt med 80 kg mindre, men även hjärnan gör små glädjekrumsprång och hjärtat buggar med mig av glädje och med min nya vikt. Det är en underbar känsla!

Att jag veckan efter inte längre var målviktig då jag firat lite väl häftigt med att stoppa saker i munnen, gav ett resultat om + 1 kg. Då är det lätt att deppa ihop. Men det är som min kloka syster sa till mig ”Joanna du kan tänka på det så här. Du nådde fram till målet, men du passerade aldrig målsnöret och det var så hårt spänt så det gjorde att du studsade tillbaka lite”. De orden fick mig att skratta gott åt mig själv och genast ta nya tag. För det är ju vad det handlar om även när man nått målet. Att ta nya tag när vikten förändras. För så kommer det att vara, även nu när inte viktminskningen längre är i fokus. Tänk att man lär sig ända in i det sista! Det går aldrig att släppa helt på de nya vanor man skaffat sig. Detta är min livsstil nu. Och självklart kommer vikten att variera några kilon upp och ner – och det är ju helt Ok. För jag är verkligen i mål. Jag är i MÅL!!!

Läs mer om Joanna