Sveriges bästa viktsajt!

HÄLSA

Aftonbladets nättjänst Viktklubb.se är en succé. Sedan starten 2003 har klubben kammat hem flera tunga priser och utmärkelser. Nu är det dags igen: Sveriges bästa viktsajt!

Åsa Bengter, produktchef på Viktklubb.se.

Viktklubb.se är utsedd till Sveriges bästa viktsajt och 47:e bästa sajt – alla kategorier. Det är tidningen Internetworld som varje år rankar Sveriges bästa sajter i en topplista.

– Det är jätteroligt. Ett kvitto på att vår tjänst fungerar bra, utvecklas och hjälper väldigt många att må bättre, säger Åsa Bengter, produktchef på Viktklubb.se.

Juryns motivering: ”Sveriges bästa viktsajt är fortfarande ett föredöme: pedagogisk, tydlig och effektiv.”

Internetworld har tittat på hur sajter utnyttjar internet på ett nyskapande sätt, redaktionell kvalitet, struktur och navigering, funktionell design och utvecklingskraft under det senaste året.

Åsa Bengter säger också att det här priset inte ska få Viktklubb att känna sig nöjda utan fortsätta utvecklas.

– Vi gör sajten för medlemmarna, och medlemmarna är sajten. Därför ska vi jobba för att vara minst lika högt upp på listan nästa år.

Viktklubb.se är en betaltjänst som skräddarsyr viktminskningprogram åt sina medlemmar.

– Viktklubb.se är en av de bästa viktminskningsmetoderna som finns i dag. Jag tycker den är tillgänglig, enkel, realistisk och vetenskapligt baserad. Om man följer programmet kan man få uppriktigt bra effekter, säger Stephan Rössner, Sveriges främste viktprofessor och forskare vid överviktsenheten på Huddinge universitetssjukhus.

Viktklubbs dietist Josefine Jonasson som har jobbat med Viktklubb.se sedan starten 2003 håller med.

– Viktklubb.se är ett enkelt och tillåtande sätt att gå ner i vikt, säger hon.

– Vi förespråkar vanlig mat, utan några konstigheter. Därför är det kul att vår metod funkar för så många.

Sedan starten 2003 har över 350 000 personer gått med i Viktklubb.se. En av dem är Elin Månsson, som gått ner från 103 till 57 kilo. Hon har loggat in varje dag och har fått massor av peppkompisar och motivation.

– Att ventilera i bloggar och forum och få peppning på Viktklubb.se betydde allt. Där fick jag mycket råd och synpunkter, säger Elin.