Gym-hatare? Så fixar du formen själv

Bli fit med gummiband, hopprep och bra löparskor

HÄLSA

Gymträning, klättring, dans, kampsport eller något annat där du måste passa tider och köpa specialutrustning passar inte alla. Och det ska det inte heller. Träning ska vara roligt och lättillgängligt. Det finns enkla lösningar för det också.

Foto: Colourbox.com

Gör en engångsinvestering i ett hopprep, xertubes (gummiband med handtag) och ett par riktigt bra löparskor. Med det ”kittet” har du mycket vunnet. Redskapen är lätta och inte dyra. Reser du dessutom mycket så är de perfekta att kasta ner i resväskan. De väger i princip ingenting. Den lite dyrare investeringen är löparskorna. Gå till en seriös träningsbutik och be om hjälp. Det är viktigt att skorna passar just din fot.

Nu är du startklar. Med hopprepet kan du snabbt få upp flåset. Du kan variera genom att hoppa med varannan fot i lagom takt eller fort, du kan hoppa jämfota, hoppa dubbelhopp, höga knän med mera. Det går att variera mycket. Svetten kommer att lacka efter bara någon minut. Dessutom är det en kul grej att göra tillsammans med barnen.

Med exertubes kan du köra styrka för hela kroppen. Lägg till höga hopp (grodhopp), utfall, knäböj, armhävningar, situps och rygglyft så får du ett komplett styrketräningsprogram.

Snöra på dig löparskorna och ge dig ut i spåret. Här får du både bra kondition, ökad rörlighet, frisk luft, ett bra sätt att rensa tankarna, bättre hållning, bränner fett (om du väger cirka 75 kg så bränner du cirka 330 kcal/30 min) och en ökad blodcirkulation. Listan kan göra lång. Variera hastigheten och underlaget för bästa resultat.

Träning ska inte vara krångligt. Kanske det här receptet kan vara något för dig. Lycka till!

FAKTA

PRISKOLL

xertubes ca 200:-

hopprep cirka 130:-

Skor cirka 1000:-