Så äter du på resan

Foto: GETTYIMAGES
Tänk på att dricka mycket vatten.
HÄLSA

Ska du ut och resa och är orolig att lägga på dig vikten igen som du kämpat så hårt för att bli av med? Viktklubbs matspanare Maria Nygårds har knepen för resan.

Resor kan ibland ställa till problem vad det gäller mat och vikt. Vissa kan också få en uppblåst mage vid en längre stillasittande resa. Ofta hjälper det om man försöker äta på samma tider som hemma och vissa kan må bättre om de minskar mängden av bröd, pasta, ris och fikabröd under resor där man inte kan röra på sig så mycket. Tänk även på att dricka mycket, ta med en vattenflaska som du kan dricka av då och då.

Om du själv ska köra långt så pigga inte upp dig genom att sitta och småäta godis eller dricka något med mycket socker. Dels får du i dig mycket onödig energi utan några nyttigheter samtidigt som du snart blir sugen på något sött igen. Stanna i stället och ta en nypa luft eller en kopp kaffe och frukt tills du känner dig redo att köra igen.

Om man ska åka tåg eller flyg som inte serverar mat eller inte den typ av mat som passar dig så gör i ordning en matsäck. Skala lite morötter och ha med som snacks när suget faller på. Luften i flygplan är ofta väldigt torr så tänk på att dricka vatten, det kan faktiskt hjälpa dig mot en del av jetlagen.