Mindre än en månad kvar till jul

– så skapar du mer tid

Foto: Sven-Olof Englund
Boka in din träning i kalendern och se det som ett viktigt möte med dig själv.
HÄLSA

En månad kvar till jul. Måstena hopar sig och träningstiden minimeras. Hur kan jag skapa mer tid?

December är för de allra flesta en hektisk månad. Mycket ska hinnas med före julledigheten och skolor och dagis har fullt på schemat. Julbasar, föräldrarglögg, luciatåg, pepparkaksbak, julklappsinköp, julbord, julfest på jobbet och skolavslutningar. Känner du igen dig?

Tyvärr prioriterar vi oftast bort det som vi behöver mest i en stressig vardag. Träningen. Men hur ska jag få tid till det?

Svaret är att skapa mer tid genom att eliminera tidstjuvarna. Facebook är en stor tidstjuv på arbetsplatser idag. Eller alla youtubelänkar som mailas runt. Hur har folk tid att surfa runt på youtube för att leta roliga klipp? Allt det här äter upp Din värdefulla tid. Kedjebrev, kompismail, chatt på Msn, Skype, Linkedin, Twitter och andra sajter där man kan kommunicera på nätet. Även privata samtal som man kanske kan göra på lunchen eller till och från jobbet kan man försöka prioritera om. Ingen kommer tycka att du är otrevlig, säg bara att du hör av dig senare.

Om du plockar bort allt som absolut inte måste göra kommer du att få mer tid till att avsluta ditt jobb så att du kan komma iväg och träna. Tänk en extra gång innan du loggar in på facebook på arbetstid. Använd den till att vara produktiv på jobbet istället. Testa!

Boka in din träning i kalendern. Se det som ett viktigt möte med dig själv. När du skapar tid till att träna kommer du att bli piggare, gladare och orka mer både i jobbet och i vardagen.

ARTIKELN HANDLAR OM