Hade en tom påse på magen

– Therese gick ner 24 kilo

1 av 2 | Foto: Per Björn
HÄLSA

Therese Strömberg gick ner 24 kilo på ett år med hjälp av Viktklubb.se. Redan i höstas nådde hon sin målvikt men hon har inga planer på att lämna klubben.

– Viktklubb har blivit en livsstil för mig.

Genom landstinget fick Therese göra en bukplastikoperation för några månader sedan, så nu har hon en platt och fin mage.

– Det var inte kul att vara 25 och ha en tom påse på magen efter viktnedgången. Jag fick ingreppet betalt eftersom jag hade klarat av att gå ned i vikt själv. Jag är väldigt tacksam för att jag fick operationen, säger Therese.

Thereses viktras har inspirerat många i hennes omgivning att ansluta sig till Viktklubb.

– Vänner och arbetskamrater har gått med sedan de sett mig, och ätit min mat. Jag älskar recepten och lagar nästan bara viktklubbsmat, säger hon.

Therese säger att hon är gladare, och känner sig som en ny människa efter viktnedgången.

– Nu kan killar vända sig om på gatan efter mig, det hände aldrig förut, det är såklart en rätt mysig bieffekt.

– Som överviktig var jag instängd i min egen kropp, det förstår jag nu. Förut var jag mamman som alltid stod bredvid när barnen lekte. Men nu kan jag vara med i leken, jag orkar och får plats, säger Therese.

Någon astmamedicin ha hon inte behövt ta sedan hon nådde sin målvikt. Som överviktig led Therese av astma och tog medicin dagligen.

Mellanmålen har varit en viktig del i Thereses viktresa. Dem är hon fortfarande noga med att få i sig.

– För att dämpa hungern och hålla ordning på vad jag stoppar i mig.

Men bara för att hon dragit ned på kaloriintaget och lärt sig att äta nyttigare och mer regelbundet avstår hon inte helt godsaker.

– Nej, jag gillar livets goda och äter fortfarande godis och andra onyttigheter då och då. Den stora skillnaden är att jag inte äter obegränsat, jag vet när det är nog. Det känns fortfarande som om jag kan äta precis vad jag vill och det känns väldigt bra.

FAKTA

Om Therese:

Namn: Therese Strömberg

Ålder: 25

Familj: 2 barn och sambo

Sysselsättning: undersköterska

Längd: 157

Medlem sedan: september 2008

Startvikt: 89 kg

Målvikt: 65 kg

Nådde målvikten på: ett år

Väger nu: 60 kg

ARTIKELN HANDLAR OM