Smala människors lätta hemligheter

HÄLSA

Naturligt smal? Grattis. En amerikansk viktspecialist menar att det är sättet att tänka på som kan vara avgörande för hur lätt man har att hålla vikten.

Foto: börje thuresson

Naturligt smala människor har vissa gemensamma nämnare i sin livsstil. Det hävdar den amerikanska läkaren och viktspecialisten Dorie McCubbrey. I sin bok ”How much does your soul weigh: Diet-free solutions to your food, weight and body worries” presenterar hon naturligt slanka personers sju största hemligheter.

Genom att anamma dem kan du också hitta, och behålla, målvikten, menar Dorie McCubbrey.

Naturligt smala personer…

1. …struntar i vågen De väger sig inte, ofta äger de inte ens en våg. Självklart är det lättare för personer med en stabil vikt att inte bry sig om den. Frågan är om deras vikt hålls stabil tack vare att de inte oroar sig.

2. …äter när de är hungriga Och ibland även när de inte behöver det utan bara är sugna. Hemligheten heter proportioner. Unna dig en kladdkaka när du är riktigt sugen, men var medveten om varför och se till att du äter bra i det långa loppet.

3. ...äter det de är sugna på Det är som att de inombords vet precis vilka näringsämnen deras kroppar behöver för stunden. De anstränger sig för att få det som de vill till middag, även om det kräver en extra tur till mataffären. Vad skulle hända om vi alla baserade våra matintag på vad vi verkligen borde äta?

4. …slutar äta innan de är proppmätta Inte sällan lämnar de mat på tallriken när de äter ute. När de serverar sig själva har de lärt sig att inte lägga upp mer än vad som krävs.

Ät långsamt, lägg märke till när mättnadskänslorna börjar göra sig påminda och träna på att sluta äta i tid.

5. …motionerar för skojs skull De tränar regelbundet med inte tvångsmässigt. De låter inte träningen gå överstyr utan verkar på något intuitivt sätt bara veta hur mycket träning just deras kroppar behöver.

Strunta i träningstrender – ägna dig åt en motionsform som du verkligen tycker är rolig, så kommer kontinuiteten automatiskt.

6. …tänker positivt De har ofta en positiv bild av sig själva och sina liv.

7. …lever tillfredsställande liv Och det beror inte på att de är smala. I stället för att fokusera på siffrorna på vågen lägger de vikt vid att njuta av livet och göra det bästa av saker. Den här tacksamheten till livet verkar automatiskt generera fler positiva upplevelser, utan att man har behövt söka upp dem själv.

Källa: ediets.com

Ammi Bohlin

ARTIKELN HANDLAR OM