”Jag vill vara en god förebild för mina barn”

– Susanne har siktet inställt

HÄLSA

Efter två graviditeter och en ond spiral av småätande visar Susanne Andreassons våg 74 kilo till hennes 166 centimetrar.

– Jag har tränat mycket tidigare, men har så svårt att hitta tillbaka till den goda formen, säger hon.

Foto: PRIVAT
Susanne Andreasson, startvikt 74 kilo.

Susanne är mamma till två barn på 3 år och 4 månader. Nu gör hon ett försök att nå sin toppform på den före detta världsmästaren i brottning - Martin Lidbergs hälsocamp. På campen som pågår i åtta veckor kämpar ett femtiotal deltagare för att komma i form med rätt kost och träning.

– Efter mitt andra barn och en ond spiral med ständigt småätande och dålig mat, kändes det väldigt lockande att få hjälp med att komma i bättre form.

Vill bli piggare

De flesta överflödiga kilona har Susanne fått på grund av graviditeten.

– Det har varit några år nu där jag vägt lite för mycket. Jag vill vara en god förebild för mina barn. Och det här är ett drastiskt försök till att förändra mitt liv. På det här sättet kommer jag in på banan med ett nytt tänk. Mitt mål är också att stärka kroppen igen efter graviditeten. Att bli piggare och friskare.

I ur och skur

Hon tror att det svåraste kommer bli att inte fuska med vad hon äter.

– Det blir jobbigt att inte fuska med maten, men det har gått superbra hittills. Planeringen är allt, både vad man ska äta och när man ska motionera. Jag har två stora hundar så den motionen får jag ju i ur och skur men nu måste jag lyckas få till det med styrketräningen också. Sen får jag helt enkelt tänka mig för innan jag öppnar skåpluckorna!

Campen startade i måndags med en uppbyggnadsperiod på fyra veckor, och Susanne berättar att hon redan besökt gymmet och kört några övningar.

– Jag har fått en pärm från campen där det står vecka för vecka vad jag ska göra. Det känns lite som att det här är once in a life time.

FAKTA

Om Susanne:

Namn: Susanne Andreasson
Ålder: 32 år
Vikt idag: 74 kg
Längd: 166 cm
Målvikt: 60 kg

3 frågor till Martin Lidberg

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Martin Lidberg.

Hur lägger du upp deltagarnas träning?
Deras träning är väldigt varierad vilket oftast ger det bästa resultatet. Syftet är att de ska våga utmana sig själv och våga pröva på nya träningsformer. De får börja i ett lugnt tempo för att inte överanstränga kroppen och dra på sig några skador. Vartefter deltagarna blir bättre tränade, ökar vi på i antal pass, tidslängd och i intensitet. Under uppbyggnadsperioden på fyra veckor kommer de träna bland annat styrketräning, simning, powerwalk, löpning och cykling. På själva campveckan blir det en tuff utmanande vecka för alla våra deltagare då de kommer att få pröva på en massa olika typer av träning både inne och ute.

Vilka svårigheter är det rimligt att de kommer stöta på?
Det är väldigt individuellt. För vissa går det som på räls, medan andra stöter på problem i form av humörsvängningar på grund av den förändrade kosten. Vissa är vana att hitta genvägar i livet men här kräver vi mycket av våra deltagare och sätter press på dem för att de ska lyckas. Det kan så klart vara jobbigt för vissa.Många får också en hel del träningsvärk i början. Vartefter de förbättrar sin hälsa och kropp ökar motivationen.

Vilken är din svåraste utmaning med campen?
Min svåraste utmaning är att försöka tillgodose varje deltagares unika målsättning, behov och förutsättningar. Peppning och coaching måste individanpassas då man måste vara hård och bestämd mot vissa medan andra behöver beröm och mer feedback för att prestera maximalt.

Om campen:

I Svenska Hälsocampen får du tips om mat och motivation från Viktklubb.se och om träning från Martin Lidberg. Campen, pågår i 8 veckor med start den 5 april. I Svenska Hälsocampen, som baseras på TV4:s serie ”Bröllopsform”, kämpar 50-talet personer för att komma i form med rätt kost och träning. Samtliga deltagare har medlemskap i Viktklubb.se, träningsprogram från Martin Lidberg och får personlig drillning av flertalet experter under en vecka i Rättvik den 2-9 maj.

Häng med du också!

Du följer den på Viktklubb!

Viktklubb.se, Sveriges största viktminskningstjänst på nätet i samarbete med Svenska Hälsocampen.