Grattis Viktklubb, 7 år!

Viktklubbs medlemmar har gått ner 2000 ton

HÄLSA

Aftonbladets nättjänst Viktklubb.se är en succé och fyller nu 7 år. Sedan starten 2003 har 388 000 medlemmar valt Viktklubb. Totalt har medlemmarna gått ner 2000 ton de senaste sju åren. Viktklubb är metoden för den som vill äta ”vanlig mat”. Vilket betyder att man kan äta allt - men inte alltid.

Foto: HENRIK BRUNNSGÅRD
Lasse Kröyer efter viktnedgången.

Lasse Kröyer, 42 år är en av alla medlemmar som gått ner i vikt med Viktklubb. Han startade med en vikt på 131 kilo och tog sig ner till 85 kilo.

– Det bästa idag är att jag mår mycket bättre och är piggare. Jag håller mig till samma sorts matvanor som jag fick hos Viktklubb, och det fungerar bra. Men nu kan man tillåta sig att slarva ibland, säger Lasse.

Viktklubbs träningsexpert Shirin Rågby Djavidi har jobbat med Viktklubb sedan 2006.
– Jag tror att det är så många som har valt Viktklubb för att vi var först ut på marknaden med att gå ner i vikt på nätet. Det känns nog tryggt för våra medlemmar att vi har så många år i bagaget. Vi har och har alltid haft en stark och välutbildad expertpanel, säger hon.

Shirin berättar att hon nyligen fick ett mail från en kvinna som bor i Grekland. Kvinnan kände sig uppgiven och besviken på att hon inte nådde de resultat som hon ville ha.

– Jag skrev ett långt svar tillbaka och lyckades få henne peppad och inspirerad, och hon sa att hon skulle börja träna på en gång. Hon sa att hon tyckte att mitt engagemang var så fantastiskt. Det är sådana möten som gör det här jobbet så kul. Det är en häftig känsla att kunna hjälpa människor till att må bättre, säger Shirin.

Finns det något du skulle vilja säga så här i samband med födelsedagen?

– Hipp hipp hurra till alla medlemmar, nya som gamla. Sikta framåt i allt du gör från och med nu och njut av den underbara våren. Låt 2010 bli ditt år!

FAKTA

Det här är Viktklubb:

Viktklubb.se är en betalsajt som fungerar som verktyg när du vill gå ner i vikt. Du får tillgång till menyer och recept som ger vägledning när du ska sätta ihop balanserade måltider. Dagboken hjälper dig att ha koll på vad du har ätit. Du coachas per brev varje vecka och får tillgång till ett forum där medlemmar stöttar varandra.