Baka smalt

- med bär och nötter

HÄLSA

Matkreatören Linnea Seidel bjuder på två goda recept. Smala bärmuffins och smala nötkakor.

Bärmuffins

Tillagningstid 40 minuter
1 portion = 92 kcal

Ingredienser
Antal portioner: 16
100 gram smör 80 % fett
2 st ägg
3 msk honung
2 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1.5 dl hallon, frysta

Instruktioner
1. Vispa smöret mjukt med elvisp, tillsätt äggen ett i taget.
2. Blanda honungen, mjölet och bakpulvret. Rör till en jämn smet.
3. Tillsätt sist hallonen.
4. Fördela i muffinsformar och grädda i 200 grader cirka 15 minuter i mitten av ugnen.

Nötkakor

1 portion = 125 kcal

Ingredienser
Antal portioner: 15
3 dl blandade nötter
3 st äggvita
2 tsk råsocker
100 gram mörk choklad

Instruktioner
1. Kör nötterna i en matberedare, de får inte bli för finhackade men inte heller grova.
2. Separera äggvitan från gulan och rör ned råsockret i vitan. Blanda väl och tillsätt sedan de hackade nötterna.
3. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter 175 grader i mitten av ugnen.
4. När kakorna svalnat helt, doppa bottnarna i smält choklad.
5. Låt dem rinna av på ett ugnsgaller. Lägg ett bakplåtspapper under gallret så slipper du kladd.

FAKTA

Fler kaloriberäknade recept hittar du på Viktklubb.se

ARTIKELN HANDLAR OM