Bränn 147 kalorier i din trädgård

HÄLSA

Det går att förena nytta med nöje. Rensa i trädgården och bränn kalorier. Låt hela familjen vara delaktig.

Foto: COLOURBOX
Fixa och dona i trädgården och bränn 147 kalorier.

I helgen kommer kanske många att välja att vårstäda både inne och ute. Men så vill vi även göra något med barnen, gärna hinna träna, rensa i landet, beskära äppelträden och lite annat smått och gott.

Men det går att förena allt detta genom att göra hela familjen delaktig. Ge barnen varsin kratta och en korg så de kan samla löv och annat bråte i trädgården. Sätt på lite skön musik. Gör i ordningen en stor fruktskål där alla kan gå och ta lite när de blir sugna. Ställ ut stolar och bord och gör det till en heldagsutflykt i din egen trädgård.

Bränn kalorier

På det här sättet blir det både fint i trädgården, ni får en härlig dag tillsammans och du bränner en och annan kalori på kuppen. All aktivitet är ju bra aktivitet, bara man gör någonting. Du kanske inte hinner ut i löparspåret idag. Det gör inget, gör det imorgon istället.

Kavla upp ärmarna och storstäda i din trädgård idag. Du bränner cirka 147 kalorier under en halvtimme genom att gräva i landet och rensa i din trädgård. Det kan jämföras med coreträning samma tid, att styrketräna lätt eller att dansa på medelnivå. Även att mecka med bilen bränner ungefär lika många kalorier.

Du kommer att känna dig så nöjd efteråt och dessutom har du vistats ute hela dagen och förhoppningsvis fått lite sol på kroppen. Att rensa i trädgården sägs även ha en meditativ inverkan. Det ger oss lugn i själen att få hålla på med våra händer, gräva i jorden och vara nära naturen.

En dag i trädgården med familjen kan ge så mycket mer än du tror.

ARTIKELN HANDLAR OM