Så ska Anna Anka få svenskar i form

... och det här är den roligaste träningen enligt Anna Anka

HÄLSA

I höst har Anna Ankas nya träningsprogram premiär: ”I form med Anna Anka” på TV3.

Tio överviktiga svenskar flygs snart över till USA.

Aftonbladets läsare tror redan nu att de får det hårt hos Anna Anka.

– Det är skillnad mellan att vara hård och att ha disciplin. Jag ska inte gapa och skrika på dem – det motiverar inte, säger Anna Anka till Viktklubb.

Foto: Foto: ULF HÖJER
Anna Anka.

Anna Anka, 39, har jobbat med träning i 18 år, bland annat som personlig tränare åt kändisar.

Nu har det kommit in runt 8 000 ansökningar till programmet.

– Jag hoppas på bra deltagare som verkligen vill vara med och inte bara synas i tv. För det blir ingen semester utan stenhård träning. De får mycket information på kort tid. Jag kan ge verktygen, men de själva måste göra jobbet.

Därför funkar inte genvägar

Hur tänker du jobba med deltagarna?

– Jag vill lära känna dem, ta reda på vad de har gjort för att det har gått så långt. Och sedan utveckla dem som personer. Ofta fattas kunskapen, och den vill jag ge dem. Jag har jobbat med de bästa coacherna här.

Anna Anka säger gång på gång att det inte finns några ”quick-fix”, inga genvägar.

– Du kan inte bara dricka en viss juice eller bara äta proteiner hela dan.

Vad tycker du om svenskarnas form?

– Du kan inte dra alla över en linje. Men titta bara på USA – här finns mycket snabbmat, som även finns i Sverige. Men allt ska inte vara snabbt. Du kan göra så mycket hemma och det ska jag försöka få deltagarna att förstå. Vad de ska äta istället för snabbmat, det går att förbereda mat hemma och ta med.

– Jag har mina barn på en privatskola, och även där får de friterad mat och Coca Cola att dricka. Jag vägrar. Mina barn ska inte dricka Cola till skolmaten.

De ses i augusti

Har du själv haft problem med vikten?

– När jag bodde hemma i Sverige var jag smal. När jag sedan kom till USA blev det mycket festande, ny mat och modellande. Som mest vägde jag 65 kilo och då fick jag höra att jag hade en vecka på mig att gå ner i vikt, men jag ville inte svälta ihjäl mig. Jag vill träna för att se hälsosam ut, så då blev träning ett stort intresse istället. Och jag mådde mycket bättre.

Deltagarna är alltså snart på plats i USA, men Anna Anka träffar dem först i augusti.

Hur laddar du upp inför programmet?

– Jag åker till Sverige med barnen den första juli och har semester en månad. Vi ska till Kolmården, vänner i Skåne och Skara Sommarland bland annat. Bara sola och bada. Men det blir lite jobb också, jag ska spela in vinjett.

FAKTA

Mer om Anna Anka

Ålder: 39 år.

Bor: I Los Angeles.

Barn: Elli, 8, och Ethan, 5.

Synts i: ”Svenska Hollywoodfruar” och ”Anna Anka söker assistent”.

I höst: Premiär för ”I form med Anna Anka”, tio entimmesprogram. Till sin hjälp har Anna Anka en professionell kostrådgivare.

Tränar själv: ”Mycket vikter, väldigt lite kondition. Vikter skapar form och hjälper mot benskörhet och stärker skelettet. Jag tränar med min tränare tre gånger i veckan och har ett eget program som jag kör två gånger själv. Under helgen vilar jag.”

Roligaste träningen: ”Vikter, men det är viktigt att ändra programmet ofta och ständigt utmana sig själv.”

Tråkigaste träningen: ”Jag är inte den som tycker att det är tråkigt, det är vad du gör det till. Som när du borstar tänderna – jag tänker inte att det är tråkigt, jag bara gör det”.

ARTIKELN HANDLAR OM