"Det bästa är alla recept på Viktklubb"

Så tappade Therese 27 kg

HÄLSA

Therese Strömberg var sju år och smal som en sticka när en klasskamrat kallade henne köttbulle. Det blev början till år av tröstätande med en stadig övervikt som följd. Tio år gammal vägde Therese redan 75 kilo.

– Jag använde mat när jag var ledsen, glad, ensam eller bland folk, säger hon.

Foto: Hannah Modig
Therese Strömberg gick ner 27 kilo med hjälp av Viktklubb.se

För drygt ett år sedan, när Therese var gravid med sitt andra barn, beslöt hon sig till slut för att gå ner i vikt. Hon hade då både astma och högt blodtryck.

– Jag såg bilder på mig själv och kände att det är inte okej att vara så här stor. Så jag bestämde mig för att börja gå ner så fort Anton hade fötts.

Lät krångligt

En kompis hade tipsat om Viktklubb.se men Therese tyckte att det verkade krångligt att räkna kalorier. Ändå gav hon det ett försök.

– Jag såg att det var jättebilligt och när jag testade genom min kompis medlemskap märkte jag att det fungerade.

Något av det bästa med Viktklubb tycker Therese är alla recept.

– De är helt underbara! Och de passar hela familjen, till och med min lite kräsna sambo, säger hon.

Sockersuget fick henne att börja springa

Det svåraste under viktnedgången var att göra sig av med det starka sockerberoendet.

– Men det kom något positivt ur det. När jag kände att jag bara var tvungen att stoppa något i munnen gick jag nämligen ut på raska promenader i stället. När suget var som starkast sprang jag och på så sätt började jag motionera.

Therese har i dag, efter ett år med Viktklubb, nått sin målvikt och till och med gått ner ett par kilo extra.

– Nu är jag nöjd. Jag orkar mer och behöver inga mediciner. Nu är jag gladare och mer utåtriktad och det har förbättrat min och min sambos relation. Han visste att jag ville vänta med att gifta mig tills jag gått ner, så när jag hade nått målvikten friade han. Vi gifter oss nästa år! Det känns som om jag blivit rik.

FAKTA

Therese Strömberg

Ålder: 25

Bor: Tungelsta

Yrke: Undersköterska

Familj: Sambon Thomas, dottern Ameria, 3,5 år och sonen Anton, 11 månader.

Startvikt: 89 kilo

Målvikt: 65 kilo

Vikt nu: 62 kilo

Thereses 3 bästa vikttips:

1. Ät alltid mellanmålen, även om du inte är hungrig. Det gör att du inte är lika hungrig vid lunch och middag och därmed riskerar du inte att äta för mycket.

2. Ha kastrullerna på diskbänken i stället för på bordet. Då är det lättare att tänka till en extra gång innan du tar en extra portion.

3. Unna dig något litet på helgen om du vill. Det är en lång tid att kämpa om man har mycket vikt att tappa, då kan man inte vara helt stenhård.