Motivera mera!

8 anledningar som motiverar

HÄLSA

Alla säger åt oss att vi ska hålla oss motiverade. Våra vänner, kollegor och släktingar säger åt oss att vi inte ska ge upp. Fortsätt kämpa! Men ibland ställs du säkert inför frågan – varför?

Foto: COLOURBOX
Sprid din motivation till personer i din närhet.

Varför ska jag göra mitt bästa när det ändå slutar i besvikelse? Varför ska jag gå igenom det här när det kommer vara jobbigt? För att det kommer vara annorlunda den här gången. Du kan ju aldrig klara något som du ger upp. Besvikelser och misslyckanden händer alla. Skillnaden mellan dem som når sina mål och dem som inte gör det är att de första känner sig motiverade.

Anledningar att vara motiverad

Om du är motiverad fortsätter du kämpa, och om du fortsätter kämpa når du så småningom dina mål.

Vi ger dig tips så att du får mer drivkraft:

Självförtroende. Hur kändes det efter din första joggingrunda? Eller när du äntligen lyckades gå upp för trapporna på jobbet utan att bli andfådd? Ju mer du klarar av, desto mer kommer du tro på dig själv.
Att komma i favoritplagget. Plagget har hängt i din garderob i över två år, väntande på att du ska bära det. Allt som krävs är att fortsätta kämpa och innan du vet ordet av det är de två senaste åren historia.
Gör veckan lättare. Känner du ibland att veckan aldrig tar slut? Det känns som fredag men kalendern visar fortfarande tisdag. Det händer när du inte jobbar mot ett mål. När du har ett synligt mål kommer veckan inte bara att gå fortare utan också vara roligare.
Känn mening. Då och då behöver vi en bra anledning till att skutta upp ur sängen. Se till att det finns precis framför dig. Ät en nyttig frukost som kick-startar din dag. Ta en joggingtur eller gå till macken och köp morgontidningen.
Kämpa för dina barns skull. Och dina barnbarn och deras barn. Ju hälsosammare du är, desto längre kommer du finnas för att se dina barn växa och att kunna skämma bort dina barnbarn. De kommer vilja att du finns kvar så länge som det bara går.
"Åh-effekten”. Föreställ dig att du går in i en matbutik och du springer på någon från gymnasiet. När han eller hon ser dig lyser ögonen upp och hon eller han utbrister ”Åh, du ser fantastisk ut!”. Genom att hålla dina mål tydliga är möjligheten att det händer stor.
Sprid motivation. När vänner och familj ser hur hårt du jobbar kommer de börja fundera på hur de skulle kunna nå sina egna mål. Gissa till vem de kommer vända sig för tips och råd? Genom att vara motiverad kommer du också hjälpa andra att bli det.
Fortsätt lära dig. Ju mer du gör, desto mer kommer du lära dig och förstå. Du kommer upptäcka vilken taktik som fungerar bäst för dig och vilken som inte gör det.
Källa: Sparkpeople