7 säkra sätt att gå ner i vikt

HÄLSA

Vill du tappa ett eller några kilon?

Använd dig av dessa sju sätt och nå dina mål en gång för alla.

Foto: Colourbox

1. Se dina mål

Mål behöver uppmuntran. De behöver synas, höras och tänkas på ofta. Så omge dig själv med så många påminnelser av ditt mål som möjligt. Fyll kylskåpsdörren, datorn och speglar med dina mål.

2. Starta smått

Den vanligaste misstaget som folk gör är att gå ut för hårt. Du kan inte tappa tio kilo på en vecka, men du kan gå ner ett kilo. Du måste börja med små steg för att nå ett bestående resultat.

3. Ta hjälp av andra

De flesta människor får hjälp, råd och idéer från andra. Support, delade erfarenheter, uppmuntran, råd och peppande samtal är sådant som hjälper dig på vägen mot en hälsosammare livsstil.

4. Fokusera på vardagliga vanor

Hälsosamma vanor kan bli lika naturliga som att borsta tänderna eller låsa ytterdörren när du går hemifrån. Så bygg upp dina vanor, en efter en.

5. Sluta aldrig lära dig

En hälsosam livsstil är en process och mer en pågående resa än en slutdestination. Du kan alltid lära dig mer om mat, träning – och om dig själv.

6. Ha roligt

Vem säger att det måste vara tråkigt att bli hälsosam? Tänk på det som något spännande och nytt du står inför. Försök hitta sätt som det blir kul på. Oavsett om du börjar med en ny aktivitet eller köper nya träningskläder. Gör det bästa av situationen!

7. Få ner det på papper

Oavsett om du sätter upp dina första mål, skriver ner resultat eller skriver ner dina tankar så hjälper det att skriva ner saker för att synliggöra idéer, tankar och rädslor. Börja med att skriva ner dina mål, stora som små och de steg du tar för att realisera målen.

Källa: SparkPeople

ARTIKELN HANDLAR OM