”En djup urringning var det jag hade”

– nu är Elin nöjd med hela sin kropp

1 av 2
HÄLSA

Hon nådde sin målvikt och fick ett helt nytt liv förra året. Men viktraset förde med sig något ännu bättre. 40 kilo lättare vågade Elin Månsson bli gravid igen.

Hon blev 2008-års Viktklubbare efter att hon på tio månader gått ned 40 kilo. Innan viktraset hade hennes läkare varnat henne för att bli gravid igen, Elin Månsson var helt enkelt för stor för att bära ett barn till. Att vara kraftigt överviktig och gravid kan vara skadligt för både mamma och barn, och under sin första graviditet fick Elin graviditetsdiabetes och värk i nacke, knän och rygg.

Men 40 kilo lättare var Elin och hennes kropp redo. I februari i år blev hon gravid och för sex veckor sedan födde hon sin andra dotter, graviditeten var helt problemfri för Elin.

– Jag gick upp en del under graviditeten. Jag väger 66 nu och det är ju helt naturligt. Men jag ska ned till 57 igen snart, det kommer jag klara, helt klart.

– Jag trivdes så bra i både kropp och knopp när jag vägde 57. Jag vill vara en bra förebild för mina barn och äta och leva sunt, inte bara för min egen skull, säger Elin.

Under graviditeten åt Elin mer kolhydrater än vad hon vanligtvis gör genom Viktklubbs recept och rekommendationer.

– Livsmedelsverket rekommenderar det till alla gravida och jag tror att min kropp blev så överraskad av de där kolhydraterna att de satte sig direkt. Till vardags äter jag betydligt mindre kolhydrater och mer protein.

En annan positiv effekt av viktnedgången var att Elin kunde följa sin graviditet, se hur barnet och hon själv växte.

– Jag fick gravidmage, och såg den tidigt. Jag hade ju inte kvar fettet runt magen längre, säger hon.

Elin har mer självförtroende idag. Hon vågar visa upp sig och är stolt över sin kropp.

– Innan kunde jag känna att jag ville framhäva mig med en djup urringning för det var det enda jag hade. Nu framhäver jag figuren, jag är nöjd med hela min kropp, säger Elin.

FAKTA

Om Elin:

Namn: Elin Månsson

Ålder: 28

Familj: 2 barn och man.

Sysselsättning: Färdig socionom om några veckor.

Längd: 163

Medlem sedan: jan 2006

Startvikt: 103

Målvikt: 57

Nådde målvikten på: Tio månader

Väger nu: 66 kg, fick barn för 6 veckor sedan, ska ned till 57 igen inom kort.

ARTIKELN HANDLAR OM