En lättare middag

HÄLSA

Laga något lätt till middag ikväll. Välj på balsam och ädelostpasta eller bakad potatis.

Balsam och ädelostpasta

Foto: DANIEL PEDERSEN

Tillagningstid 15 minuter
1 portion = 437 kcal
Antal portioner: 4
Ingredienser
200 gram röd lök i ringar
2 msk margarin
1 msk balsamvinäger
0.5 tsk socker
200 gram kantareller
100 gram ädelost 30 % fett
salt och peppar
300 gram pasta, ev glutenfri
Instruktioner
Stek lökringarna i hälften av margarinet i en stekpanna. Slå på balsamvinäger och socker. Lägg löken åt sidan. Dela svampen något. Stek svampen i resten av margarinet. Blanda i lök och ädelost. Osten ska smälta något.Salta och peppra. Servera med kokt pasta.
Bakad potatis med pesto och honungssås

Foto: THOMAS JOHANSSON

Tillagningstid 50 minuter
1 portion = 400 kcal
Antal portioner: 4
Ingredienser
1 kg bakpotatis
pesto och honungssås:
50 gram pesto
2 msk honung
2 dl lättcreme fraiche
sallad:
100 gram ruccolasallad
100 gram cocktailtomater i halvor
2 st kiwi i klyftor
Instruktioner
Skrubba och skär ett snitt i varje bakpotatis. Ställ dem på ett galler och baka i 250 grader i ca 50 minuter. Blanda pesto, honung, creme fraiche, salt och peppar till en sås. Servera potatisen med en sallad gjord på ruccola, tomater och kiwi.

FAKTA

För fler kalorisnåla recept: Viktklubb.se