Välj rätt när du äter ute

Foto: Sanna Sjörsvärd
Så väljer du mat utan allt för mycket energi även om du går på restaurang.
HÄLSA

Det gäller att tänka smart då man ska gå ut och äta. Har man bara planerat vilken restaurang man ska gå på och vad man ska välja behöver det inte vara så svårt att hitta mat som passar in i din energinivå på restaurang. Här kommer några tips hur du kan välja mat utan allt för mycket energi även om du går på restaurang.

Sushi: Sushi innehåller inte så mycket kalorier och tar dessutom en stund att äta om man äter med pinnar vilket gör att man lättare känner mättnad.
 

Pizza: Välj pålägg som inte innehåller så mycket energi som tonfisk, grönsaker, räkor eller skinka Undvik sås till pizzan. Be också om mindre ost. Tänk på att man inte behöver äta upp hela pizzan.
 

Kebab: Kebab kan vara ett ganska magert alternativ om man undviker den vita såsen. Be om mycket sallad.
 

Kinamat: Undvik stekt ris och friterade rätter. Välj gärna wokat, skaldjursrätter med ris eller någon soppa.
 

Hamburgare: Ta sallad eller morötter istället för pommes frites och välj en hamburgare utan ost och be om mindre dressing.
 

Lunchrestaurang: Börja med att ta av salladsbordet, det gör att det blir mindre plats över till det andra. Tänk tallriksmodellen. Välj ett alternativ utan så mycket sås. Tänk även på att friterade saker sticker iväg energimässigt. Paj är oftast en riktig energibomb, ta i så fall en liten bit med mycket sallad till. Drick vatten till maten. Be om potatis, ris eller pasta istället för pommes frites.

Viktklubb – en metod som passar alla!

Oavsett om du behöver fokusera på mat, motion eller motivation så fungerar Viktklubb.se.

Gå med redan i dag – från 50 kronor/månad!

Klicka här så kommer du direkt till vår medlemssajt och får ett bra erbjudande.