Medlemmarnas bästa pank-mat!

Så äter vi smalt när plånboken är tunn

HÄLSA

”Som student har jag blivit tvungen att dra ner på matkostnaderna rejält. det brukar innebära att jag och min pojkvän planerar vad vi ska äta i veckan, och sedan storhandlar vi veckovis i en billig affär.

maträtterna anpassas väl också, det blir inget dyrt kött direkt.

vi äter mycket linsgryta, böngryta, pasta med tomatsås, bulgursallad. krossade tomater går åt rätt mycket, om man säger så.

med en kalorimetod är det ganska enkelt att få de två världarna smalt och billigt att gå ihop. när jag tidigare åt mer kolhydratsnålt efter någon GI-kosthållning blev det dyrare.”

perdita durango

”” Frysta grönsaker som broccoli och gröna bönor är bra tillbehör, billigt samt mättande!

Vegetarisk ärtsoppa är "nästan gratis" och väldigt mättande!”

Rara Sara

”Jag tar mig den tid det tar att gå igenom olika butikers blad som kommer i brevlådan.

Jag skriver lista och åker och handlar i alla butiker. Plockar det billigaste från var och en.

För min del innebär det besök på Willys, Lidl, Netto och Kvantum.

Visst tar det lite extra tid men samtidigt som jag tycker det är lite roligt så spar det pengar.”

=) Jaana

” Pasta i rimlig mängd + varma koppens tomat och basilikasoppa med mindre vatten, så att det blir mera såslikt. Blanda i grönsaker efter egen smak.

Havregryn- och rågflingegröt till frukost. Hacka gärna i bitar av ett äpple som ligger och skrumpnar!

Lättfil/lättyoghurt med någon form av naturell müsli + bananbitar (gärna en brun banan, som annars inte blir uppäten!).”

Bibbi 69 år

” I stället för dyr bakpotatis har vi använt stora vanliga.

Sedan gjorde vi en röra med Onaka, salt, peppar, dill, purjolök, lite, lite majonäs och crabbstick. Det är jättegott, billigt och "lätt"!!! (blir godast om den får stå lite och "gotta" till sig en stund).”

Annika

” ... soppor är både lätta att göra, goda och billiga! Tar man lite buljong och kokar med grönsaker, potatis, lök eller vad man nu har hemma. Har man krossade tomater kan man ju blanda i det i buljongen och grönsakerna, så blir det lite mustigare soppa.

Pastasåser av alla de olika slag med grösaker, kryddor och krossade tomater och har man lite köttfärs i frysen, så blir det ju en kanonbra köttfärsröra till fullkornsspagettin, som ju faktiskt inte är så dyr.

Mjöl har man väl nästan alltid hemma och då kan man alltid slänga ihop lite bröd eller scones. (jag gör på dinkel, eftersom det är det jag alltiod har) Bröd som man använder havregrynsgröt i är både gott, nyttigt och billigt! :o)

Jag skulle kunna göra "pankmatslistan" hur lång som helst!...har varit student i ca 5 år och eftersom jag har barn, så kunde jag INTE leva på nudlar eller nå´t sån´t billigt! ;o)”

Annika

”Som student så får man lära sig att hushålla med pengarna och januari brukar inte vara den roligaste månaden på året. Fördelen är att vädret ofta inbjuder till en mumsig soppa, grönsaksoppa och linssoppa är vanligt förekommande i mitt kök. Frukosten består gärna av havregrynsgröt eller de gånger jag varit ambitiös, hembakat bröd.”

Cecilia

” Havregrynsgröt och ärtsoppa är både billigt, gott och nyttigt. :)”

Friiida

ARTIKELN HANDLAR OM