"Godis är min stora last"

15,5 kilo lättare

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Anna 79,8 kilo.
HÄLSA

Anna Haraldsson, 26, fick en chock när hon ställde sig på vågen hos läkaren. Från att ha blundat för sin vikt i flera år vägde hon nu över 95 kilo. Alla myskvällar med sambon hade till slut börjat ta ut sin rätt.

Anna har alltid varit en aktiv person som tränat flera gånger i veckan.

– Jag har spelat handboll så länge jag kan minnas. Men med min första knäskada kom också kilona. Jag fortsatte att äta i samma­ mängder som när jag tränade handboll flera dagar i veckan.

När hon sedan började plugga fastighetsekonomi i Karlstad blev det billig mat som mackor och pasta. Och festande med vännerna. När hon träffade sitt livs kärlek och blev sambo rullade kilona på i och med alla myskvällar.

Blundade för kilona

– Sakta men säkert har jag gått upp i vikt under flera år. ­Godis är min stora last. Jag har egentligen aldrig sett mig själv som tjock ­eller överviktig utan liksom blundat för att kläderna suttit tajtare och tajtare.

Till slut hade hon inte vägt sig på flera år. Uppvaknandet kom när en läkare bad henne att ställa sig på vågen.

– Jag fick en chock!

Avsätter tid till träning

I dag tränar Anna regelbundet och ser alltid till att hon avsätter tid till det. Hon har kontroll över vad hon äter och njuter av att kunna använda alla kläder som förut bara låg på en hylla i garderoben.

– Jag ville hitta ett sätt där jag kan leva som vanligt utan att laga någon speciell mat till mig och något annat till min sambo. Viktklubb var det första jag kom att tänka på då jag brukar läsa framgångshistorierna i Aftonbladet.

I dag äter hon mindre portioner och unnar sig något särskilt ibland.

– När jag unnar mig i dag gör jag det med hjärnan i stället för hjärtat. Nu är målet att hålla min vikt när jag nått målvikten!

FAKTA

ANNAS TRE BÄSTA TIPS:

1. Utan vilja går det inte. När man verkligen har bestämt sig går det av sig själv.

2. Planera in träning, men ha inte för höga mål. Så länge man håller kalori­nivån behöver man inte träna för att gå ner i vikt. Men det går snabbare!

3. Första steget för mig var att vara ärlig mot mig själv och mina nära och kära. Jag berättade för dem vad jag väger, vad mitt mål är och att det är en förändring på sikt.

… och ett kickstartstips: Var stenhård. Avstå allt vad godis heter så länge du bara kan.

Namn: Anna Haraldsson.
Ålder: 26.
Bor: Lidköping.
Yrke: Fastig­hetsmäklare.
Längd: 175 cm.
Startvikt: 95,3 kilo.
Vikt nu: 79,8 kilo.
Målvikt: 75 kilo.

Hitta drömvikten med Viktklubb.se

Aftonbladets tjänst för viktminskning på nätet.

Om du vill veta mer om hur du kan gå ner i vikt med Viktklubb klicka här!