Så håller du i träningen

Träningsexperten tipsar

HÄLSA

Vad hände med ditt nyårslöfte? Nu börjar det bli glest på gymmen igen.

Upp med hakan och ge järnet för din hälsas skull.

Januari och februari är de mest gynnsamma månaderna på året för gymmen. Alla vill vi må bättre och orka mer eller kanske gå ner något kilo här och där. Många avger nyårslöften om att börja ett nytt sundare liv efter nyår.

Vi köper gymkort, nya träningskläder, testar någon pulverdiet, går med en gå-ner-i-vikt-sajt, anmäler oss till en yoga eller danskurs. Löftena är många och olika, men alla med samma mål.

I början går det bra. Vi kör på och tränar som aldrig förr och mår jättebra. Men sen…kommer bakslaget. Vi tappar motivationen och faller tillbaka i gamla vanor.

Det är helt normalt. Vi är vanemänniskor och faller ofta tillbaka där vi känner oss trygga. Men när det gäller att skapa en ny livsstil måste vi lära oss att tänka annorlunda. Här handlar det om din hälsa, din kropp och din framtid.

Många fördelar

Här behöver vi stålsätta oss och kanske skriva ner alla fördelar som kommer med den nya livsstilen som att vi blir friskare, starkare, orkar mer, sover bättre, friskare hy, blir en bättre förebild för barnen, får ett bättre självförtroende och mycket mer. Att leva sundare och träna mer kan bara sluta på ett sätt. Det finns bara fördelar med att leva ett aktivt liv.

Gör dig själv den största tjänsten någonsin genom att börja leva sundare redan idag och resten av året. Tänk dig att en liten förändring är bättre än inget. Jämför alltid med att göra ingenting. Sätt inte upp för stora mål, då kan du snabbt tappa motivationen. Börjar med att gå en rask promenad varje dag i minst 30 minuter. Ha det som grundmål och bygg på allt eftersom. Rätt som det är, när du minst anar det, så har du nästan glömt bort dina gamla vanor. Du kommer känna dig så nöjd med dig själv.

Hitta drömvikten med Viktklubb.se

Aftonbladets tjänst för viktminskning på nätet.

Om du vill veta mer om hur du kan gå ner i vikt med Viktklubb klicka här!

Shirin Rågby Djavidi