Hitta formen – innan sommaren

avSofie Strandberg

VIKTKLUBB

Nedräkningen har börjat. Här ger Viktklubbs träningsexpert 8 tips på hur du bör tänka och agera för att komma i form till sommaren.

1. Sätt upp ditt mål på kylskåpet. Antingen en bild eller en text. Kanske har du någon förebild som kan ge dig inspiration som du kan sätta upp en bild på alternativt ha på ditt skrivbord eller i din agenda.
2. Kartlägg ditt dagsläge. Hur mycket tid kan du lägga på att gå ner i vikt? På vilken nivå kan du lägga din träning? Hur många dagar i veckan kan du ta med matlåda? Vilka små förändringar och justeringar kan du göra? För att uppnå ett mål behöver du göra en förändring.
3. Ställ klockan 45 minuter innan resten av familjen ska gå upp. Ta en espresso på stående fot och stick ut på en powerwalk i 30 minuter, alternativt varva med en löprunda. Varje dag. Det här kommer ge mer resultat än du anar.
4. Boka in din träning i kalendern 2 - 4 gånger i veckan. Se det som att det är de viktigaste mötena du har varje vecka och låt ingenting hindra dig från din egentid.
5. Variera din träning så mycket du kan med styrketräning och konditionsträning.
6. Anmäl dig till ett lopp av något slag. Löpning eller cykling. Det finns lopp för alla. Att tävla ökar din motivation.
7. Våga kliva utanför din bekvämlighetszon. Gör något nytt, pressa dig själv, när du inte orkar mer kör på lite till. Kämpa!
8. Vänta inte tills i morgon. Börja i dag. Ta med dig en vän. Använd de fina långa vårkvällarna till att vara ute så mycket som möjligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Träning