”Det är perfekt inför beach 2011”

Fixa släta lår med chockvågsterapi

HÄLSA

Madonna gör det hemma. Så självklart skickade vi iväg en testperson för att prova chockvågsterapin som ska göra låren lika släta som superstjärnans.

Om det funkade?

– Jag är positivt överraskad, säger Elizabeth, 41.

Foto: SARA RINGSTRÖM
Christina Haraldsson på Hairfree Sverige gör en E-AWT-behandling på Elizabeth.

Inte ens världsstjärnor som Madonna slipper undan de förhatliga groparna. Inför sin senaste turné köpte stjärnan in en apparat med den nya tekniken E-AWT, Electro Acoustic wave therapy – ett slags ”chockvågsterapi” som med hjälp av elektriska vågor kombinerat med tryckvågor påverkar fettcellsmembranen, jämnar ut huden och minskar celluliterna, samtidigt som blodgenomströmningen ökar.

– Jag kände skillnad efter tre gånger, säger Elizabeth, 41, som fick testa en kur hos Hairfree Sweden.

– Efter tre behandlingar hade mina lår minskat i omkrets med en halv centimeter, säger Elizabeth.

Används på idrottskador

AWT-tekniken utan tryckvågor finns i lite olika former, där den bland annat används för att krossa njurstenar. Bakom E-AWT-tekniken ligger dock företaget BTL från Tjeckien, som sedan 1993 arbetat med tekniken. Såväl AWT som E-AWT har också visat sig ha god effekt på muskelskador och smärta och idrottsstjärnor som Carolina Klüft och Susanna Kallur använder metoden.

Påverkan på celluliter upptäcktes av en ren slump när de som behandlades på köpet fick slätare och mer uppstramad hud.

Effekten har visat sig vara så god att Hollywoodstjärnorna nu köar för att testa kuren.

Inte smärtsamt

Elizabeh fick testa sex gånger, där varje behandling tog 45 minuter.

– Det var ju en väldigt snabb behandling och det gjorde inte alls ont när applikatorerna gick över huden. Det enda som kändes lite olustigt var när man fick ligga 30 minuter i en lymfdränagemaskin efteråt, men det var inte heller särskilt smärtsamt, säger Elizabeth.

Upppryckning för rumpan

Efter sex gånger kändes låren både smalare och slätare.

– Rent visuellt är inte skillnaden jättestor, men känslan är helt annorlunda, det tycker både jag och min man. Jag har alltid haft lite tendens till ridbyxlår, men det tycker jag har blivit bättre, säger Elizabeth.

Tidigare har hon testat krämer mot groparna, utan någon märkbar effekt.

– Jag blev positivt överraskad och tyckte att det funkade bra. Kanske hänger inte rumpan lika mycket nu heller. Så det är ju perfekt inför beach 2011, skrattar Elizabeth.

FAKTA

Namn: Elizabeth

Ålder: 41

Bor: Lägenhet utanför Stockholm

Familj: Man, två barn

Yrke: Datakonsult

E-Acoustic wave therapy

Så fungerar det: E-AWT producerar en tryckvåg, som passerar genom hudens fettlager och påverkar fettcells-membranen. Trycket öppnar, finfördelar och bryter ner fettvävnaden.

Bra mot: Celluliter, slapp hud. Ska ge mjukare och spänstigare hud genom ökad blodgenomströmning. Studier visar att nära 90 procent av försökspersonerna fick bättre elasticitet i huden.

Pris: Från cirka 800 kr/område, alltså 1?600 kr för överlår, fram- och baksida. Paketpris för sex behandlingar: 4?950 kr.

Biverkningar: Nej.

Mer info: www.hairfree.se