Ett ögonblick...

... Mia Törnblom, expert på inre hälsa och ny bloggare här på Wellness.

HÄLSA
Foto: Mia Carlsson

Vem är du?

– Jag är Mia, i bland jobbar jag och i bland gör jag inte det. För mig är det viktigt att inte vara det jag gör på jobbet. Så jag är Mia, och i rollen ingår det flera saker. Bland annat så är jag fru, bonusmamma, egen företagare, författare, föreläsare, chef, väninna, moster.

Vad ska du göra i Wellness?

– Jag ska vara generös när det gäller att inspirera, peppa, stötta och svara på frågor om allt som har med inre hälsa att göra.

Vad är Wellness för dig?

– Det är att ta eget ansvar för mitt mående, mitt liv och mina beslut. Det betyder att ha tålamod och realistiska förväntningar på mig själv och att inte ha krav och måsten som jag inte kan leva upp till. Jag har mål och visst är det viktigt att nå sina mål, men för mig är det ännu viktigare att må bra på vägen dit.

Du träffar ju många människor i ditt jobb som vill må bättre, vad vill de oftast ha hjälp med?

– Det handlar ofta om relationer, både till sig själv och andra. Många högpresterande duktiga personer når sina mål men missar att njuta på vägen dit. Medan andra behöver hjälp att lära sig att sätta mål. Det är ofta människor som vill lära känna sig själva bättre och lära sig att tycka om sig själva.

Vad fick du för resultat på Wellness-testet?

– Jag fick 88 procent. Jag är inte förvånad, jag lägger ju tid på att prioritera och ta eget ansvar. Hade jag gjort testet för 15 år sedan då hade resultatet blivit noll. Det är inte det att jag är en "bättre" person än någon annan, jag har bara att jag valt att prioritera välmående för att det är viktigt för mig. Nu gör jag det för att vinsterna med att ta hand om sig själv är stora.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag önskar att min nya bok som kommer i maj ska nå ut till så många som möjligt och att det ska gå bra.

FAKTA

Namn: Mia Törnblom.

Ålder: 44.

Familj: Man och en bonusson.

Yrke: Författare, föreläsare och utbildare.

Bor: Stockholm.

Aktuell: Med bloggen Feelwell med Mia Törnblom, som Wellness expert på inre hälsa och med boken "Mia Törnbloms samlade tankar om självkänsla" som släpps i maj.

Det här är Wellness

Wellness är Aftonbladets livsstilsmagasin. En månadstidning om hälsa ur ett helhetsperspektiv  – för kropp, själ och tanke. Innehållet är en blandning av träning, inre hälsa, mat och vikt, sex och relationer samt mode och skönhet.

– Med Wellness lämnar vi det traditionella synsättet att hälsa bara handlar om att hålla sig frisk och i fysisk form. Nu fokuserar vi på helheten som innebär att det kan vara lika viktigt att ta ett glas vin med bästa kompisen som att gå till gymmet. Vi vill att våra läsare ska unna sig att må bra, säger Nina Jakobson, redaktör för Wellness.
 Till tidningen knyts en grupp experter som ska ge läsarna vägledning på olika områden:

Annika Sjöö, träning

Mia Törnblom, inre hälsa

Linn Heed Ackerfeldt, sex och relationer

Petra Weiss, skönhet

Julia Fors, trender och kostråd
 

ARTIKELN HANDLAR OM