Fågelbajs gör underverk för Victoria Beckhams hy

Kändisarnas nya galna skönhetsknep

HÄLSA

Vill man bli fin får man lida pin – eller i alla fall smeta in sig med fågelbajs, ormgift och tjursperma. Åtminstone om man får tro superstjärnor som Victoria ­Beckham, Madonna och Gwyneth Paltrow. Här är behandlingarna som får oss att undra om jakten på evig skönhet har spårat ur totalt.

Skimrande hy – med bajs

Fågelbajs är kanske inte det första som ploppar upp i huvudet när man tänker på ansiktsbehandlingar – men ­Victoria Beckham och ­Karolina ­Kurkova hoppar högt av förtjusning.

De är frekventa besökare på spaanläggningen Shizuka New York day spa, som fått helgonstatus i kändisvärlden för sin så kallade bird poop-behandling. Den pulveriserade avföringen är steriliserad med uv-ljus och blandad med risskal och vatten.

Japanska geishor har i alla tider använt näktergalsbajs för att få hyn att skimra och superstjärnorna vill inte vara sämre. Men det är dyrt att smörjas in med skit – närmare bestämt 1 175 kronor per timme.

Snigel på ögat? Ja tack!

När ett gäng colombianska akvariearbetare upptäckte hur mjuka händerna blev av snigelslem var succén ett faktum.

 ”Poff” sa det, sen var sniglarna på var mans – eller snarare kvinnas – läppar.

För 1 150 kronor kan du få ansiktet penslat med slem på salong, något som sägs skydda mot både UV-strålar, rynkor och föroreningar. Det finns även budgetslem på burk för omkring en hundralapp.

Botox? Nej, ormgift!

Demi Moore, Madonna och Gwyneth Paltrow sägs ha dumpat botoxsprutorna till förmån för ormgift.

Ja, du läste rätt. De står i kö för att släta ut rynkorna med toxiner från tempelhuggormar på Sonya ­Dakar skin clinic i Los Angeles. Giftblandningen smetas in i huden för att få musklerna att slappna av och sägs utlova ett tio år yngre ansikte. Behandlingen är garanterat fri från huggtänder – men har en prislapp på 2 500 kronor.

”Den där Mary”-styling

Hårsalongen Hari’s salon i London har gått ett steg längre än ­konkurrenterna i jakten på det perfekta svallet.

För 580 kronor kan du ­”njuta” av en minst sagt djurisk mirakelkur med – håll i dig nu – sperma från tjurar. Den proteinrika ­inpackningen ”Aberdeen organic bull ­serum” masseras in i nytvättat hår för att mjuka upp stråna och skapa en frilla som gör succé på röda mattan. Glammigt ­eller galet? Avgör själv.

Hy som varar för evigt – precis som diamanter!

Glöm ansiktsbehandlingar med bladguld.

Det var gårdagens trend.

I dag är det diamantdamm som gäller. Hollywoodfruar på jakt efter evig skönhet vallfärdar numera till lyxhotellet Coral beach i mexikanska Cancun, för att få nunan täckt av just detta. Mineralerna lär motverka rynkor och ­fina linjer. Mottot är ”Diamanter är för evigt – fin hy borde också vara det.” Om spektaklet är värt 1 620 kronor lämnar vi däremot osagt.