Från blekfis till BEACHBABE

HÄLSA

Dags att trolla bort alla spår av vinterblek hy och förvandlas till en brunbränd naturlig skönhet.

Vi hjälper dig att gå från blekfis till beachbabe.

Av: Anna Göransson

Foto: Mikael Gustavsen

Modell: Karin Hansen

Håll dig fräsch i sommar

1. Concealer med SPF 12, ”Effacernes ­longue tenue” från Lancôme, 325 kronor.

2. Torr­schampot ”Bamboo style cleanse extend”från Alterna, 299 kronor.

3. ”Bronzing gel SPF 6” från Sensai ger en gyllenbrun ton med lyster, 405 kronor.

4. ”Glossfinity” i ”Sunset orange”, från Max Factor, 85 kronor, ”Sea green” från Rituals, 119 kronor och ­”Hot stuff” från Scratch Nails 110 kronor.

5. ”Skin hydrating mask” från ­Derma­logica är som ett glas ­vatten för törstande hy, 435 kronor.

6. Rouge, ”Wonder blush cleopatra” från Make Up Store, 85 kronor.

7. Solpuder med naturliga ­mineraler, ”Earth powder #51” från Nouba, 235 kronor.

1. Basen

Foundation: Bli av med glåmig hy med hjälp av en lätt täckande foundation eller en färgad dag­kräm. Prova ut färgen på käken, den ska smälta in mot din hud­ton. Applicera med en foundationborste från mitten av ­ansiktet och jobba ut mot sidorna för ett jämnt resultat.

Concealer: Applicera en något ljusare tunn concealer under brynet, under ­ögonen och ner mot sidan av näsan. Detta lyfter fram och piggar upp ögonpartiet. Tänk på att ljus framhäver, så är du svullen under ögonen ska du inte ljusa upp detta parti. Använd i stället en concealer i din hudton.

2. Kinderna

Bronzer: Solpuder är ett måste för en solkysst känsla. Enklast applicerar du bronzern med en något mjukare, snedställd borste. Lägg en lätt skugga precis under kindbenet och jobba dig försiktigt dig upp mot hårfästet. Svep även med solpudret över panna, näsa och haka. Ge ögat en mjuk markering genom att applicera lite solpuder precis ovanför ögonbenet.

Rouge: För att pigga upp och ge ansiktet en naturlig rodnad så väljer du en varm rosa-aprikos nyans som du lägger fram på kinden. Om du ler när du applicerar din rouge så är det lätt att hamna rätt. Tänk på att rougen inte ska ligga närmare än två fingrar från näsan.

Lyster: Det finns inget fräschare än en hud med naturlig lyster. Det fixar du enkelt genom att applicera en ljus aprikosskimrande skugga över kindbenet och försiktigt upp mot tinningen.

3. Finish

Ögonen: Framhäv ögat genom att skugga ögongloben lätt med en brun skugga. Lite ljus skugga i ögonvrån öppnar upp ögat och ger en pigg blick.

Läppar: Glossa läpparna.