Skönhet kommer inifrån

Jo det är sant!

Älska er! De kvinnor som är mest nöjda med sin kroppar
är de som omger sig med
vänner som uppskattar dem.
HÄLSA

Silkeslen hy, släta lår och platt mage i all ära – den riktiga snyggman kommer från insidan.

Forskning visar faktiskt att andra ser oss som 20 procent snyggare än vad vi själva gör när vi kollar oss i spegeln.

Varför är det så?

Jo, för att vi i spegeln bara bedömer vårt eget utseende, medan andra ser helheten, som personlighet, karisma, värme och spontanitet. Insidan, med andra ord.

Men nu ska det bli ändring! Det är dags att inse att spegeln (speciellt den i provhytten) ljuger och beautyboosta insidan!

Här är fem knep som gör dig snygg inifrån och ut. 

FAKTA

5 knep som gör dig snygg inifrån och ut

1. Upp och sträck

En studie publicerad i Journal of Experimental Social Psychology visar att man genom att sträcka på sig får mer kontroll och känner sig mer kraftfull.

Och, ärligt talat, vad tycker du själv är snyggast? Hösäcken eller den som självsäkert står med rak rygg? Mamma var alltså inte så fel ute när hon tjatade om att man skulle sitta rak i ryggen.

2. Se rött!

Rött är en vinnarfärg, har brittiska forskare kommit fram till. Studien visade att idrottare som hade på sig röda kläder vann fler matcher, och en förklaring kan vara att rött förknippas med styrka.

Så nästa gång du står och tvekar mellan den lilla röda och den lilla svarta till festen – välj den röda.

3. Gilla det du ser

Känn dig snygg – tappa kilon. Jo, faktiskt. Enligt en studie vid Tekniska universitetet i Lissabon räckte det med att kvinnor råddes att förbättra sin självbild för att de faktiskt skulle gå ner mer i vikt än de som inte fick samma goda råd.

Att tycka illa om sitt utseende kan leda till att man tröstäter, vilket naturligtvis inte hjälper viktnedgången.

Bättre är alltså att du fokuserar på det du älskar med dig själv – snarare än det du vill förändra.

4. Smittas av sköna kropps-attityder

Se till att hänga med härliga människor som uppskattar dig för hur du ser ut – då kommer du också göra det. En undersökning vid The Ohio State University visade nämligen att de kvinnor som var mest nöjda med sina kroppar inte nödvändigtvis var de med lägst BMI, utan de som omgav sig med vänner som uppskattade dem för hur de såg ut. Så ut och leta efter polare med en härlig låt-oss-älska-oss-själva-attityd!

5. Behandla dig själv som du behandlar andra

Du skulle väl aldrig drömma om att säga till din bästis att hon faktiskt är för fet för de där jeansen? Trots det är du antagligen obarmhärtig i din kritik mot dig själv – något som enbart hjälper dig att bygga en inre bild av dig själv som Shreks fulare kusin. Alltså ska du nu börja behandla dig själv med respekt och lägga en gyllene regel på minnet: om du inte skulle säga det till din kompis, säg det inte till dig själv.

Michelle Landén