Snabb som vinden

Gör din löpning smartare.
Satsa på fiffiga funktioner och få full fart i spåret. 

HÄLSA

 Av: Johanna Björklunds

PACKA LÄTT

Har du svårt att reglera tempen? Den här vindjackan går att veckla ihop och fästa på armen om det blir väldigt svettigt under rundan. ”Pack away jacket”, Puma, 800 kronor.

HÅLL HUVUDET VARMT

Tunn och elastisk mössa i funktionsmaterial som transporterar bort fukt så knoppen förblir varm och torr. Craft ”Thermal hat” har även reflexer och kostar 200 kronor.

STÅ EMOT VÄDRETS MAKTER

Löp lätt i motvind med en vindtät väst. Fickor fram och bak, reflexer och ventilation i ryggen. Gore ”Running wear air 2.0”, 1 100 kronor.

TVÅ FÖR EN

Fingervante och tum­vante i ett – fodralet kan vikas och fästas på ovansidan. Touch-funktion på pekfinger och tumme för dig som inte klarar dig utan din smarta

telefon. Craft ”Weather hybrid glove”, cirka 250 kronor.

MUSKLERNAS BESKYDDARE

Figurkramande t-shirt med elastiska förstärkningar vid bål och axlar som ska ge musklerna stöd och förstärka kroppens rörelser när du springer. Adidas ”Adizero sprint web tee” i polyamid och elastan. Pris 650 kronor.

SKYDDA ÖRONEN

Låt det inte blåsa snålt om öronen. Investera i ett reflekterande och värmande pannband. Gore ”Running wear mythos headband”, 320 kronor.

SYNS I SPÅRET

Elastiska löpartajts med reflekterande ränder, ficka med dragkedja och dragsko

i midjan, i dri-fit-material så du förblir en torris. Finns även i läckert grått och grönt. Nike ”Engineered print”, pris 700 kronor.

VARMA ÅTERHÄMTARE

Många löpare tycker att benen känns piggare av kompressionsstrumpor, men om det är för att de stimulerar blodcirkulationen eller om det är en placeboeffekt är omstritt. Forskning visar i alla fall att de kan påskynda återhämtningen efter hård träning. Pris 250 kronor, Gococo.

ARTIKELN HANDLAR OM