Wellness redaktör:”Jag kan sällan låta bli att prata”

HÄLSA

Men åh mamma, kom nån gång!” Min nioåriga dotter drar mig i handen och visar oerhört tydligt hur mycket hon vill gå.

”Kände du de där?”

”Nej.”

”Men varför pratade ni då?”

Ja, varför pratade vi? För att jag tycker att det är så väldigt roligt att prata med alla möjliga människor – både de jag känner jättebra, lite mindre och inte alls.

På jobbet vill jag föra en konstant dialog, det är så jag kommer vidare i mina tankar. På våra Wellness-resor vill jag hinna prata med precis alla resenärer. Det är en fantastisk känsla att gå in i det där supersociala tillståndet och lära känna en massa nya människor och få ta del av deras liv. På helgerna vill jag alltid ha eller gå på middagar med, gärna en blandning av, äldre och nyare kompis­ar och sitta kvar vid köksbordet tills det blir alldeles för sent för barnen. Och när jag hämtar i skolan har jag svårt att komma därifrån för att jag så gärna vill hinna prata lite med alla barnen och alla lärarna. Jag kan dessutom sällan låta bli att prata med folk jag inte känner på bussen/i affären/på fiket.

Min dotter är tvärtom. Hon pratar helst så lite som möjligt. Ändå skulle jag inte kalla henne blyg. För hon kan hålla evighetslåda när hon är på det humöret. Men för det mesta förstår hon inte riktigt poängen med att prata så där mycket.

Nu har jag äntligen fått förklaringen till varför vi är så olika. Hon är introvert, jag är extrovert. När jag läste om detta föll allt liksom på plats. Så från och med nu ska jag bli bättre på att respektera att hon inte är en notorisk pratare som jag utan i stället behöver lite andrum.

FAKTA

1 månad

kvar till tränings- och sparesan i Turkiet!

Det finns inget bättre sätt att dra igång träningsvåren på.

Vill du åka med? Läs mer och boka på aftonbladet.se/wellness/resor

Ninas Wellness

Cook well

Det går oväntat bra med mitt köttminskande nyårslöfte. Det blir i och för sig mer fisk än helgrönt, men i alla fall oerhört mycket mindre kött.

Här är några av mina nya favoriträtter: Soppa på röda linser, potatis och lök. Halloumiost till svart ris och massor av grönsaker. Vegetarisk lasagne med keso i ställ­et för béchamelsås.

Eat well

Jösses, den här smoothien svider till i halsen för att det är så mycket ingefära i den! Piggar verkligen upp och smakar riktigt gott.

”Caution: ginger bites back”, cirka 18 kronor, Froosh.

Look well

Fifth Avenue Shoe Repair (1 495 kronor), Rodebjer (1 299 kronor), H&M (99 kronor).

Mönsterfest! Det är så snyggt med mönstrade byxor! Här är tre par jag önskar jag mig till våren.

ARTIKELN HANDLAR OM