”Snabba & nyttiga recept blir fokus”

Foto: Margareta Bloom Sandebäck
Armenisk valnötssylt är det godaste och konstigaste Maria Pogosjan har ätit.
HÄLSA

Ett ögonblick…

… Maria "Kocken i klackar" Pogosjan, du har precis börjat blogga för oss.

Vem är du?

– Jag är en person som älskar att bli inspirerad och att inspirera andra. Jag samlar gärna på skratt och väldigt ofta utsätter jag mig själv för nervositet genom att kliva ur min trygghetsbox.

Vad kommer du att blogga om?

– Mitt fokus kommer att ligga på recept som är snabba, enkla och framförallt nyttiga. Det kommer också att bli mycket bilder och lite prat.

Vad gör du när du inte lagar mat?

– Fotar, som är min andra stora hobby.

Vilken är din favoriträtt?

– Mammas lasagne är något som jag älskat sedan jag var barn. Men om vi ska prata nyttigheter är sötpotatismos med vegetarisk köttfärssås en favorit.

Vad har du alltid i kylskåpet?

– Som äggoholic svarar jag: ekologiska ägg.

Vad är det konstigaste du ätit?

– Armenisk valnötssylt, något som jag aldrig hade hört talas om tidigare.

Vad är det godaste du ätit?

– Armenisk valnötssylt. Måste hitta receptet.

Vad äter du aldrig igen?

– Jag har sagt hejdå till kött och inom kort säger jag det till kyckling också.

Vad bjuder du dina vänner på?

– Antingen nyttiga muffins eller rawbollar. Dessa får alltid tummen upp.

Vad inspireras du av?

– Jag inspireras av detaljer. Det är små saker som skapar underverk och det är sådant som jag också lägger märke till.

Om du skulle ge tips på tre grejer som alla alltid borde ha i sitt kylskåp/skafferi, vad skulle det vara?

– Jag har alltid nötter i väskan för att undvika att blodsockret störtdyker.

– Dadlar har jag alltid i skafferiet eftersom jag använder det som sötning i min bakning. Fantastiskt gott!

– Jag har alltid frukt och grönt hemma!

FAKTA

Maria Pogosjan

Ålder: 23.

Familj: Mamma, pappa och två bröder.

Bor: Lidingö.

Gör: Driver bloggen Kocken i klackar och studerar till personalvetare på SU.

Läs mer: bloggar.aftonbladet.se/kockeniklackar