Ett ögonblick... 

1 av 3 | Foto: MAGNUS WENNMAN
Agneta Sjödin och Kristin Kaspersen är programledare för ”"Vardagspuls".
HÄLSA

...Agneta Sjödin, som pryder månadens Wellnessomslag, och just nu återhämtar sig efter en cykelolycka.

Agneta Sjödin

Sist vi pratade skulle hon ut och cykla ett par mil innan jobbet. Vi pratade om framtiden och utmaningar - som att cykla genom halva USA. Förra veckan satte en olycka stopp för planerna. Hon cyklade på Djurgården i Stockholm. När hon väjde för en parkerad lastbil fastnade cykelhjulet i ett spårvagnsspår och olyckan gick inte att undvika. Hon bröt höften och har fått spendera tre dagar på sjukhus.

Hur mår du?

– Efter omständigheterna mår jag bra. Men det kan vara tungt när man vaknar och i några sekunder har glömt att man är skadad och sen kommer på det igen.

– Jag försöker vara positiv men det påverkar ju mitt liv, min vardag och mitt jobb.

Har du ont?

– Inte direkt, jag får värktabletter så jag har inte ont. Jag får ta morfin varje morgon och kväll. Hon opererades i onsdags morse och enligt läkarna, som har satt in två skruvar i höften, så gick allt bra.

– Jag började gå försiktigt på kryckor i torsdags och fick åka hem i fredags. Nu övar jag lite rehabiliteringsövningar själv och vilar. I morgon börjar sjukgymnastiken och jag hoppas på att vara tillbaka på "Vardagspuls” på onsdag.

Läkarna tror att hon kan släppa kryckorna om sex veckor, men det dröjer längre tills hon kan belasta höften som vanligt igen.

Hur känns det att inte kunna cykla i USA med C2C4Autism?

– Det känns som ett mindre problem just nu. De andra är ändå där och cyklar och samlar in pengar till projektet.

– Jag är orolig att det kommer påverka mitt jobb. Läkarna har inte förbjudit mig att åka och jobba på fortet, men jag kommer ju inte kunna springa omkring i trappor.

Du hade väl hjälm på dig?

– Självklart, jag skulle aldrig ge mig ut och cykla utan hjälm!

* När intervjun med Agneta Sjödin i Wellness nr 4/2015 skickades till tryck hade olyckan inte skett. Vi önskar henne all lycka till med rehabiliteringen.