Så tränar du dig till en bättre relation

Knepen som boostar sexlivet och partnerskapet

Foto: Thinkstock
HÄLSA

Att träna tillsammans med din älskling kanske inte står högst upp på din priolista – men forskning visar att det faktiskt kan boosta er relation.

Här är fem anledningar som bevisar det.

Hur mysigt det än är att titta på serier hemma i soffan så kan det vara roligt att hitta på något mer aktivt tillsammans med din partner då och då. Middag och bio i all ära, men faktum är att om ni tar er tiden att snöra på er träningsskorna tillsammans kan ni boosta mer än bara konditionen. Enligt Fitness Magazine erbjuder nämligen träningspassen på fler fördelar – inte minst för relationen.

Här är listan med några av dem.

1. Det ökar sexlusten

Ett härligt, svettigt träningspass ökar blodtillförseln i kroppen – ja, i hela kroppen. Forskning visar att detta gör att du enklare blir stimulerad. Enligt en undersökning gjord av Brooks Running tyckte hela 68 procent av de tillfrågade kvinnorna att de bultande träningspassen med mannen ökade hjärtrytmen även i sängen.

2. Det minskar stressen (– och bråken)

Vi vet ju att lite träning ofta får dig att tänka klarare – både på jobbet och där hemma. En studie gjord av sjukhuset Mayo Clinic visar att varje liten gnutta träning ger en härlig endorfinkick som helt enkelt gör dig på bättre humör. När du är glad är sannolikheten för tjafs mindre och ni kan fokusera på att bara ha det mysigt tillsammans där hemma.

3. Det ökar självförtroendet

En studie gjord av Journal of Health Psychology visar att träning ökar ditt självförtroende – också när det gäller ditt utseende. Och att känna dig bekväm med hur du ser ut är positivt för sexlivet. Studien menar samtidigt att du inte behöver träna mycket för att ge självförtroendet en kick – bara överhuvudtaget.

4. Ni sover bättre

Det spelar ingen roll vem av er som sover dåligt – det kommer att gå ut över er båda två. Ett litet träningspass kan rädda er. En studie har nämligen visat att om ni tränar i sammanlagt 150 minuter varje vecka ökar er sömnkvalitet med 65 procent. Enligt National

Sleep Foundation känner sig de som tränar regelbundet dessutom piggare på dagarna.

5. Det förlänger livet

Det finns många studier som visar att regelbunden träning ger ett längre liv eftersom de minskar risken för en mängd sjukdomar. Och ett längre liv innebär mer härlig tid med din älskling. Så ut och träna – och planera ert långa liv tillsammans.

Stina Franzén

ARTIKELN HANDLAR OM