Nya vattentrenden

Fett-vattnet är på alla hälsoentusiasters läppar

Foto: Thinkstock
HÄLSA

Vatten injicerat med fett är den nya trenddrycken på alla hälsoentusiasters läppar, rapporterar Daily Mail. 

Företaget bakom produkten menar att den ska hjälpa kroppen att återfukta sig. Men australiensiska dietister är kritiska.

Först kom cocosnötsvatten, sedan kamelmjölk och nu det nya, heta så kallade Fatwater. Den nya hälsodrycken har haft en strykande åtgång och har redan sålt slut i USA.

Fettvattnet är ett smaksatt vatten uppblandat med fettrik cocosnötsolja. Tanken är att drycken ska hjälpa sina användare att återfukta kroppen bättre, skriver Daily Mail. Företaget bakom produkten menar också att komponenterna i cocosnötsoljan hjälper kroppen att bränna fett istället för att lagra det, vare sig du är på kontoret, hemma eller på gymmet.

Hoppa på treden

Nu är hälsofantaster runt om i världen mer än villiga att hoppa på trenden, som också fått stort genomslag i sociala medier. Men den australiensiske dietisten Aloysa Hourigan, på Nutrition Australia Queensland, är kritisk. Han menar att drycken bara är en modefluga som inte underlättar för sina användare – tvärt om.  Till Daily Mail säger han:

– Om människor behöver återfuktas så behöver de vatten. Vad de inte behöver är att slösa sina pengar.

Tidigare studier

Aloysa Hourigan menar att tidigare studier har visat att cocosnötsvatten är återfuktande, men inte mer än vanligt vatten. Och det här har inte heller något med själva oljan i cocosnötter att göra.

Annika Jeppsson