Rosigt & glossigt

HÄLSA

Det är billigare, smartare och tar mindre plats i handväskan.

Vi har testat Lip & cheek stain för att se om samma produkt verkligen funkar till både kinderna och läpparna. Här är våra fem favoriter.

Text: Petra Weiss

Foto: Börje Thuresson

FAKTA

Tromborg

Creamy lip & cheek powder (Misty brown)

PRIS: 315 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Underbart enkel och skön att smeta på kinderna och man får genast en fin, solfräsch lyster som känns naturlig. Passar överallt i ansiktet – även på ögonlocken! Möjligen får läpparna aningens mycket bronzig färg, men det funkar bra till kvällen.

BETYG:

Jane Iredale

Just kissed lip & cheek stain (Forever pink)

PRIS: 310 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Handskas varsamt med stiftet och du får en ljuvlig, naturligt vacker, rodnad på kinderna och en diskret rosaröd nyans på läpparna. Här luras man av det färglösa stiftet, men det ger mycket färg som sitter länge. Doftar fräscht och har en praktisk smal dosa.

BETYG:

Yves Saint Laurent

Crème de blush (Velvety peach)

PRIS: 360 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Åh, den här är som en dröm på kinderna! Den doftar ljuvligt av vattenmelon och bara smälter in i kinderna och ger en fantastisk färg som är fräsch och naturlig. Fin även på läpparna men är snyggast om man grundar med en fuktgivande ofärgat gloss.

BETYG:

The Body Shop

Lip & cheek stain

PRIS: 149 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Smörj noga – den här sitter som berget! Väl på rätt plats ger den en sval och blöt känsla som håller i sig länge. Ger ett svagt glow eller afterbeachfeeling om du är modigare. Läpparna får en fin guldglittrig färg som kräver påfyllning då och då för att se snyggt ut.

BETYG:

Face Stockholm

Crème blush (London)

PRIS: 195 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Låt dig inte skrämmas av den kraftiga rosa färgen – väl på kinderna ger den en fin rosighet och läpparna får precis lagom färg som lyfter solbrännan och ger lyster. Lite oljig i konsistensen. Perfekt med spegel i locket vilket ger den ännu en smart funktion.

BETYG:

Tidigare tester: