MJUKT & SKÖNT

HÄLSA

I snitt går du fyra varv runt jorden under din livstid. Inte konstigt att dina fötter behöver rejält med smörj.

Här är våra fem favoriter som fixar mjuka, sköna fötter hela sommaren.

FAKTA

Burt’s Bees

”Coconut foot creme”

PRIS: 149 kronor/120 ml

SÅ FUNKAR DEN: Tropiskt doftande, vaselinaktig kräm som är otroligt kladdig att smörja på oavsett hur lite du tar. Kräver ett par strumpor ­efter­åt ­eller flera timmars ­väntan innan du kan gå igen. Ger dock riktigt mjuka, sköna fötter.

BETYG: 

Nuxe

”Rêve de miel ultra comfortable foot cream”

PRIS: 180 kronor/75 ml

SÅ FUNKAR DEN: Ljuvligt honungsdoftande kräm som är lite skönt seg i konsistensen. Lätt att smörja in och kladdar oväntat lite. Gör fötterna mjuka men klarar inte av de riktigt torra partierna. Parabenfri.

BETYG: 

Md Formulations

”Pedicreme”

PRIS: 489 kronor/180 ml

SÅ FUNKAR DEN: Doft­lös lyxkräm som är ganska lätt i konsistensen. Trots det glider den snabbt in i huden utan att kladda och ­fötterna blir ganska mjuka och sköna. Dock finns det ingen wow-effekt.

BETYG: 

Scholl

”Intensiv kräm för hård hud”

PRIS: 79 kr/95 ml

SÅ FUNKAR DEN: Riktigt tjock, salvliknande kräm som trots sin konsistens går snabbt in i huden och gör fötterna mjuka och återfuktade, även de hårdare partierna. Doftar ingenting och ger en svettig känsla efteråt.

BETYG: 

Apoliva

”Fotcreme”

PRIS: 31,50 kronor/100 ml

SÅ FUNKAR DEN: Tråkig förpackning med ett innehåll som över­raskar. Doften är frisk av äpple och krämen sugs snabbt upp av torra fötter utan att kladda. Funkar inte på de ­hårdaste partierna men är helt okej annars.

BETYG:

Tidigare tester: