Fråga skönhetsexperten ”Kan håret bli immunt”

Skönhetsredaktören Petra Weiss svarar på läsarnas frågor om skönhet

Foto: Colourbox
Om du gillar ditt schampo och det funkar på håret finns det ingen anledning att byta bara för att.
HÄLSA

”Hur blir tunga ögonlock läckra?”

Hur man kan sminka sig läckert trots tunga ögonlock? Det ser så läckert ut med ”djupa” globlinjer – men det är inte riktigt det jag har att tillgå då mina ögon är mer åt det asiatiska hållet, med puffiga ögonlock! Eye-linern försvinner och globlinjen är begravd.  

Hälsningar Elinor

Svar: Det finns lite smarta knep som kan ge en illusion av att ögonlocken inte är så tunga. För det första är ett par välformade ögonbryn viktiga, de ger ett lyft till hela ögonpartiet. Du ska också strunta i skimrande skuggor, de förstärker bara ”hänget”.

Det finns en regel som säger att det ska vara ljust på det man vill framhäva och mörkt på det man vill dölja, så en matt dov skugga över hela ögonlocket är snyggt. Tona skuggan uppåt i globen och om du vill få ögonen att se större ut kan du dra ut skuggan någon milimeter utanför ögat. Vill du ha ljus skugga ska du välja en matt, ljus färg och sen gärna lite hightlighter under ögonbrynets mitt, det gör att du ser lite piggare ut. Ös också på med mascara! Lycka till!

”Kan håret bli immunt”

Svar: Bör man byta schampo och balsam lite då och då eller kan man köra med samma sort jämt? Jag har hört att håret blir ”immunt” mot produkterna.

Marina

Svar: Så länge du är nöjd och ditt hår funkar med produkterna så behöver du inte byta sort. Däremot kanske ditt hår har olika behov beroende på vädret och årstid. På vintern är håret i behov av näring och produkter som gör det mjukt och tar bort frisset. På sommaren behöver det en rejäl fuktboost då och då. Men har du produkter som du gillar – fortsätt med dem.

”Jag vill slippa mörka ringar”

Jag har jättemörka ringar under ögonen och inget jag gör lyckas dölja dem! Finns det några trick eller nya metoder som man kan testa? Jag börjar bli desperat för jag ser alltid trött och eländig ut. 

K

Svar: Jag önskar att jag kunde avslöja världens bästa metod för dig nu, men tyvärr är området under ögonen svårt. Försök har gjorts att lägga in hyaluronsyra under ögonen för att göra huden tjockare och på så sätt hindra att blodkärlen under syns, men det är svårt att få riktigt snyggt och risken är stor att man svullnar upp. Det bästa är nog att täcka det mörka med en riktigt bra, flytande concealer.

Välj en concealer som går i en gul ton eftersom gult täcker blått. Grunda med en bra ögonkräm och applicera concealern med en pensel eller fingertopparna. Dutta in det närmast fransraden. Lägg concealern lätt under hela ögat och använd flera lager om ringarna fortfarande syns. Avsluta med ett lätt svep av ett puder i en ljust gul ton. Mörka ringar uppstår lätt om man sovit eller druckit för lite.

”Ska borsten tvättas?”

Måste man verkligen tvätta sina rougeborstar? Hur ofta i så fall och varför behövs det?

Saga

Svar: Ja det behövs faktiskt. Fett från din hud förs ju över till pudret varje gång du använder det. Tvätta dem en gång i veckan med ett  parfymfritt schampo. Ta bara en liten klick och undvik att doppa borstarna för länge i vatten, då kan limmet släppa. Låt torka över natten på en handduk.

ARTIKELN HANDLAR OM