PIGGT & SLÄTT

HÄLSA

Påsar under ögonen, röd hy, prickar, fläckar och mörka cirklar är inte direkt våra allra bästa vänner.

Men det är concealern.

Här är fem som lyckas dölja det vi inte vill att någon ska se!

YVES SAINT LAURENT

”Touche éclat”

PRIS: 349 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Concealernas Rolls-Royce! En fantastiskt fin, guldig klickpenna som ger precis lagom mängd kräm som är perfekt flytande. En liten klick, sen duttar man bara in den i huden och precis allt som inte ska vara där försvinner! Klarar till och med ytliga blåröda kärl! Effekten håller länge och resultatet blir ursnyggt.

BETYG:

SENSAI BY KANEBO

”Concealer”

PRIS: 415 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Riktigt smart penna där man klickar fram sin concealer. Lätt att applicera och den smälter in i huden och ser inte kladdig eller översminkad ut. Döljer prickar och ringar effektivt och håller hela dagen. Ger lite porslinseffekt om man tar för mycket och man får vara noga att smörja ut den så att det inte blir några skarvar.

BETYG:

RODIAL EYE

”Instaglam eye brightening concealer”

PRIS: 490 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Naturlig nyans och snygg ton som passar en vinterblek och torr hud. Extra bra att det är en tub och inte ett stift, så att man redan på handen kan blanda med underlagskrämen eller fuktkrämen om man vill ha den ännu lättare, eller behöver justera nyansen lite. Lite lös och rinnig i konsistensen.

BETYG:

SHEER COVER STUDIO

”Concealer & brighten trio”

PRIS: 129 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Smart och smidigt att kunna blanda fram sin egen nyans plus att highlightern ger huden lite extra liv. Täcker bra utan att vara kakig och kladdig och den känns skön och krämig i konsistensen. Klarar inte riktigt av mörka ringar och knallröda blemmor och behöver bättras på en aning under dagen.

BETYG:

UNE

”Intuitive touch bb-cream concealer”

PRIS: 165 kronor.

SÅ FUNKAR DEN: Liten söt ask med en ganska rejält krämig concealer. Lyckas dölja de mörka ringarna under ögonen effektivt utan att se för kakig och sminkad ut. Den är dock sämre när det gäller blemmor och lyckas inte dölja röda prickar – hur mycket man än smetar på. Perfekt konsistens och döljer både mörka ringar, röda näsvingar och trollar bort blemmor och småfläckar med bara pyttelite dutt.

BETYG:

ARTIKELN HANDLAR OM