Vi kom i toppform efter Hälsoresan

1 av 3 | Foto: stefan mattson
När temperaturen smyger över 30-strecket var det tur att det fanns en pool att svalka sig i mellan träningspassen.
HÄLSA

Vältränade, solkyssta och laddade med energi. Både kropp och själ mår bra efter en vecka med träning, lyx och god mat. Årets Hälsoresa gick till Turkiet och 62 läsare hängde med till värmen för att toppa formen.

När solen går upp över femstjärniga Hotell Rixos premium i Belek, Turkiet, checkar årets Hälsoresan-deltagare ut. Under en fartfylld vecka har de svettats, kämpat och tränat tillsammans i tre till fyra träningspass om dagen.

Hälsocoachen Martin Lidberg har drillat gruppen i varierande styrkepass där både flås och muskler har tröttats ut.

Färggranna grönsaker

Dansstjärnan Cecilia Ehrling har utmanat koordination och taktkänsla i svängig samba, fartfylld jive och lekfull disco. Sedan har ömma kroppar töjts smidiga i sköna yogapositioner.

Dessutom har näringsexperten Fredrik Paulún föreläst om vikten av att äta bra och nyttig mat. Inspirerade av honom har tallrikarna mest bestått av färggranna grönsaker och fisk.

Mellan träningspassen har vi doppat oss i det ljumma Medelhavet, tagit en svalkande simtur i poolen, njutit av massage och behandlingar på spa-avdelningen och blivit serverade fräscha fruktdrinkar. Och självklart umgåtts med nyfunna vänner.

Toppmotivation

På kvällarna har aktiviteterna avlöst varandra på hotellets fulltecknade evenemangskalender, allt från dansuppvisningar och livemusik till ljusshower och beachpartyn.

Utvilade, inspirerade och med en träningsvärk som påminner om det hårda jobbet vi har lagt ned på oss själva är nu motivationen på topp när vi landar i vardagen igen.