Inre hälsa i Thailand

6–22 JANUARI 2012

1 av 3 | Foto: Springtime travel
Vi bor på femstjärniga Privacy Beach Resort & Spa, fyra mil söder om Hua Hin.
HÄLSA

Följ med Aftonbladet Wellness till Thailand.

Inre hälsa är i fokus den här gången.

Resedatum? 6-22 januari.

Vi bor på femstjärniga Privacy Beach Resort & Spa, fyra mil söder om Hua Hin, precis vid havet med en fantastisk strand för träning och bad. Resorten inramas av det vackra naturreservatet "Sam Roi Yod". Förutom "fysisk helpension", som inkluderar all träning och föreläsningar, ingår flera utflykter och halvpension. Varje kväll serveras fantastiska middagar med många rätter och med olika teman.

Vi har med oss ett gäng duktiga ledare som håller i träningen och föreläsningarna. Vår grupp består av cirka 80 personer.

Välkommen till en resa du sent kommer att glömma!

Träning

Den ”fysiska helpensionen” inkluderar en mängd fysiska aktiviteter och föreläsningar, som olika former av löpning, yoga, jympa, core, afro, vattenjympa, cirkelfys och stavgång. Du väljer själv hur mycket eller lite du vill vara med på. Vissa prövar på allt medan andra koncentrerar sig på några speciella aktiviteter. Med vår fysiska helpension ingår all träning du önskar. Valet är ditt!

Exempel på dagsprogram

Kl. 07.00 Yoga

Kl. 07.45 Stavgång/löpning "Kohagsrundan"

Kl 08.30 Styrka och aktiv rörlighet på stranden

Kl 12.00 Vattenjympa

Kl 16.00 Core i Träningslokalen

Kl 17.15 Stavgång/löpning "Papayaleden"

Kl 18.30 Middagsbuffé

Kl 21:00 Föreläsning

Utflykter

Självklart kan du göra utflykter under resan. Här är ett urval.

Båtutflykt till Tempelgrottan

Båtutflykt till tempelgrottan i national parken Sam Roi Yod. I den berömda grottan Phraya Nakhon Cave lät en thailändsk kung bygga ett vackert tempel. Grottan ligger som en krater högst upp i en av bergstopparna i nationalparken Sam Roi Yod. Vi åker med egna båtar direkt från vår strand ut via "sockertoppsöarna" där vi även matar apor på "Monkey Island". Båtturen går vidare in i naturreservatet genom en fiskeby till en strand där vi går iland och börjar bestigningen genom regnskogen upp för berget till grottan. Stor lunchbuffé i reservatets restaurang ingår. Denna utflykt ingår i resans pris.

Heldagsutflykt till den vackra ön Koh Talu

Vi tar en heldagstur till ön Koh Talu som ligger ca 1,5 timme med buss från Dolphin Bay. Vi åker med båt och gör två stopp för att snorkla innan vi kommer till Koh Talu. Snorklingen är bra, vattnet här ute är betydligt klarare än inne vid land. Utrustningen ingår.

Koh Talu är en privat ö, med vackra stränder och kristallklart vatten. Det är skönt och avkopplande. Här finns det möjlighet att bada, paddla kajak, promenera och självklart snorkla. Stor lunchbuffé ingår.

Shoppingutflykt Hua Hin

Hua Hin är Thailands äldsta turiststad där även den thailändska kungen bor större delen av året. Här finns bra shopping bland annat på de berömda nattmarknaderna. Varför inte passa på att sy upp några kostymer och klänningar hos de välkända skräddarna för en billig penning?

I Hua Hin hittar du massor av restauranger. Avsluta gärna kvällen med en härlig middag på någon av pirerna nere i hamnen. Denna utflykt ingår i resans pris.

FAKTA

Resfakta

Ut Arlanda–Bangkok med Thai Airways

06 JAN TG 961 ARN-BKK 13:40–05:55 (+1)

Hem Bangkok–Arlanda med Thai Airways

22 JAN TG 960 BKK-ARN 00:45–06:05

ARTIKELN HANDLAR OM