Utmana din BALANS

PT JOHANNA TESTAR en annorlunda form av yoga

Foto: CAROLINA BYRMO
När The Nike blast hölls i Stockholm fylldes lokalen av yogamattor.
HÄLSA

Älskar du yoga? Här är en ny variant – som du kan testa i appform.

Instruktören Leah Kim bjöd på ett annorlunda pass.

Det här är en annorlunda form av yoga där fokus främst ligger på de fysiska utmaningarna och mindre på andning och flöden. Solhälsningarna är nästan obefintliga och inga serier repeteras.

Så ser ett pass i alla fall ut när Wellness testar Nike training club yoga för Leah Kim, sportmärkets yoga-ambassadör.

Men du som har yogat tidigare kommer att känna igen det mesta. Leahs yoga är lekfull och rolig, utan att hon bagatelliserar eller skämtar bort den.

Som sagt, klassen är inte uppbyggd kring flöden utan hon lägger hela tiden in nya moment. Å ena sidan blir det svårare att hitta in i positionerna på riktigt, men å andra sidan gör det att man ständigt är närvarande och fokuserad. Du kommer att utmana dig själv. För du får dessutom jobba mycket med balansen. Jag kan garantera att du lär trilla ett par gånger och antagligen svära tyst för dig själv om du är lika envis som jag. Leah är noga med att påpeka att det vi inte klarar i dag, kanske vi klarar i morgon eller dagen efter det. Det är ingen brådska och inga krav. 45 minuter försvinn­er väldigt fort.

Jag tycker det är härligt med en yoga som bryter från normen. Ibland vill man inte göra 10 solhälsningar på rad utan direkt börja leka och experimentera. Känner du igen dig? Då passar det här dig utmärkt.

Dessvärre måste du än så länge köra 780 minuters träning på NTC-appen för att få tillgång till yogan. Men du kommer ju att bli vältränad på vägen.

Johanna sätter betyg

SVETTFAKTOR:

Medel. Som förväntat av en lugn yogaklass.

STYRKA/KONDITION:

Styrke- och rörlighets­träning med kroppen som motstånd.

INSPIRERANDE MUSIK:

Ingen typisk yogamusik utan mer modern och lugn pop som till exempel Elliot Smith.

HÄR TRÄNAR DU:

NTC yoga finns tillgängligt på NTC-appen (gratis) när du tränat ett visst antal timmar. Eller om du har vägarna förbi London kan du köra med Leah Kim (www.leahkim.com).

BETYG: