”Känner mig som Rocky”

Mysia på språng - Första loppet, följ Mysia från otränad ända in i mål

HÄLSA

Mysia Englund, 33, ska springa sitt livs första lopp – 5 kilometer långa Run The Party den 30 april. Följ hennes väg från helt otränad ända in i mål.

Vecka 3

MÅNDAG

Redo att ta steget från löpbandet ut i det fria! Jag har fått ett par nya springskor av min sambo. Jag ville ha ett par svarta men han köpte ett par neon-varning-här-är-en-byggarbetsplats-­gröna! Fy, vad de är gräsliga! Men jag vågar inte säga något till honom.

TISDAG

Vattenflaska – check! Mobilhållare – check! Nu ska jag UT och springa!

Wow, vilken frihetskänsla! Men känslan håller inte i sig länge. Jag får håll efter bara tio minuter och traskar hem igen.

ONSDAG

Efter förra veckans misslyckande vill jag testa ­intervallträning igen och går på Sats nya klass ”run speedplay”. Alla deltagare får en väst i neon-dagisgrupp-på-utflykt-orange.

En av oss deltagare får uppdraget att springa sist för att hålla koll på resten, att ingen halkar ­efter. Sen börjar vi springa.

Efter två km hör jag ett högt, väsande ljud. Det tar ett tag innan jag inser att det är jag som låter. Jag är sjukt andfådd.

”Sväng till höger”, ropar coachen. Till höger ser jag en backe som får mig att tänka på Mount Everest. Jag stannar och ser gruppen fortsätta upp. Det är trist att se dem springa ifrån mig.

Då hör jag en röst som säger: Kom igen! Det här klarar du!

Det är deltagaren som fick i uppgift att springa sist. Med hans pepp fixar jag backjäveln och jag känner mig som fucking Rocky Balboa där uppe! Men efter det ger jag upp och tittar bara på när de andra intervalltränar.

TORSDAG

Vilodag efter onsdagens galenskaper.

FREDAG

Jag hinner inte träna! Jobb, familj och ­vänner tar upp all min tid! Nä, det blir ­ingen träning i dag heller.

LÖRDAG

Nu känner jag mig lite stressad över att jag inte hunnit springa så mycket. Jag som har fått nya skor och allt! Jag myser och leker med barnen på dagen – det är ju lite konditionsträning.

SÖNDAG

Oj, vilken lat vecka det har varit! Jag tänker på löpningen hela tiden men det är alltid något som kommer i vägen. Och plötsligt blir det natt. Min sambo har somnat så jag måste passa på att internetshoppa ett par nya löparskor. I svart.

FAKTA

Plus och minus i veckan

Att jag börjat springa utomhus.     

Att det bara finns 24 ­timmar på ett dygn.

Spring Tunnel Run med Wellness!

Foto: Thinkstock

Ta chansen att springa ett unikt lopp innan Norra länken i Stockholm öppnar sina tunnlar för biltrafik!

Nu får du som läser Wellness 100 kronor rabatt på startavgiften.

Kom och spring med oss!

Läs mer och boka loppet här! FULLBOKAT