”Allt spring för… ingenting?”

Mysia på språng - Första loppet, följ Mysia från otränad ända in i mål

HÄLSA

Mysia Englund, 33, ska springa sitt livs första lopp – 5 kilometer långa Run The Party den 30 april. Följ hennes väg från helt otränad ända in i mål.

Vecka 4

MÅNDAG

Påskledigt och fint väder! Jag är ute och busar med barnen hela dagen. På kvällen är jag helt slut men går ändå ut på en joggingtur efter att barnen somnat. Råkar sätta på min äldsta dotters playlist men byter snabbt. Det funkar liksom inte att springa med ­Yohio i lurarna. Det blir Christian Falks ”Dream On” i stället. Bra springlåt!

40 minuter jogg varvat med rask promenad.

TISDAG

Jag är extremt pollenallergisk, trött och sliten.

Inget spring i dag.

ONSDAG

Jag har arbetskollegor som tränar på lunchen. Jag har aldrig tänkt tanken att frivilligt ­göra något fysiskt under min korta paus från jobbet. Men i dag börjar jag faktiskt fundera på det. Jag skulle spara väldigt mycket tid. Och kunna ta det lugnt efter jobbet.

Samtidigt som jag sitter och planerar ett lunchpass, får jag ett mejl från Run the party, loppet jag ska springa:

”Arrangören av löpfesten flyttar fram evenemangen.”

Va?! Men vad fan. Allt spring för – ingenting?

TORSDAG

Jag känner mig alldeles tom efter beskedet i går. De vet inte hur långt fram loppet flyttas, det finns inget spikat datum. ”Du kan springa Vårruset i stället”, säger min redaktör. Jag går in på Vårrusets hemsida. Nej, tack. Säkert jättekul men om man jämför med Run the partys hemsida så... nej tack. Plus att vårruset är ute i naturen. Jag skulle ju springa in i en fest, var det bestämt! Nä, jag surar i dag och skippar träningen.

Foto: Mysia Englund

FREDAG

Jag har släppt Run the party nu. Jag får helt enkelt hitta ett ­annat lopp att springa.

Min sambo är på vernissage så jag tar med ungarna till gymmet. De har barnpassning där och flickorna har superkul! Jag springer 30 minuter på löpbandet.

LÖRDAG

Går en långpromenad med en god vän. Vi är andfådda men skvallrar på om våra bekanta och beklagar oss över våra killar. Promenaden slutar på en uteservering där vi tar en öl och pladdrar ­vidare.

Foto: Mysia Englund

SÖNDAG

Går till gymmet. Men jag har ingen energi. Känns tråkigt med löpbandet. Jag ska nog testa något nytt! Sätter mig på en cykelmaskin. Det känns skönt att använda benen på ett annat sätt. Jag gillar det här!

FAKTA

Plus och minus i veckan

Att jag upptäckte cykelmaskinen.

Att Run the party flyttats fram.

Spring Tunnel Run med Wellness!

Foto: Thinkstock

Ta chansen att springa ett unikt lopp innan Norra länken i Stockholm öppnar sina tunnlar för biltrafik!

Nu får du som läser Wellness 100 kronor rabatt på startavgiften.

Kom och spring med oss!

Läs mer och boka loppet här! FULLBOKAT

ARTIKELN HANDLAR OM