”Hur får jag bort magen efter graviditet?”

Träningsexperten Annika Sjöö svarar på läsarnas frågor

Foto: Thinkstock
HÄLSA

Annika Sjöö svarar

Foto: Anders Deros
Fråga mig! Är det något du undrar över? Skicka mig dina frågor på: [email protected]

Så slipper du gravidkilona

Hur får jag bort min mage efter graviditeten? Jag är 42 år gammal och födde min dotter för ett år sedan. Jag har tränat löpning, spinning och promenader och kan inte få bort ”valken” efter att jag har gjort kejsarsnitt. Har aldrig ammat så alla kilon sitter kvar. 

Carina

Svar: Det är orättvist det där med hur snabbt man går ner i vikt efter sin graviditet. Det är olika från individ till individ och visst brukar amningen hjälpa till. Men egentligen är träningsråden inte så annorlunda för en gravidmage som för en vanlig mage. Förutom att magmuskeln måste ha växt igen helt innan du börjar träna igen. Det jag själv fick bäst resultat av efter min graviditet var pulsbaserad styrketräning. En kombination av pulshöjande övningar och styrkeövningar i samma pass, förslagsvis i intervaller. Och att då och då våga ta ut sig ordentligt och inte alltid träna i sin så kallade trygghetszon. Det är inte farligt att flåsa. Snarare tvärtom!

Vi förbättrar också vår kondition snabbt med pulsbaserad styrketräning i intervaller. Dessutom blir du hårdare, fastare och starkare.

Annika Sjöö