”Hur får jag finare knän?”

Träningsexperten Annika Sjöö svarar på läsarnas frågor

Foto: Colourbox
HÄLSA

Annika Sjöö svarar

Foto: Anders Deros
Fråga mig! Är det något du undrar över? Skicka mig dina frågor på: [email protected]

Fråga: Jag tränar i stort sett varje dag. Tre dagar i veckan joggar jag och tre dagar går jag på gym. Jag är normalviktig men mitt komplex är mina knän. Jag har starka ben och fasta lår, men jag undrar hur jag får smala knän? Vilken träning är bäst? Finns det något i min kost som påverkar? Har läst att det kan vara vätska om man äter för salt kost, men jag är inte svullen i övrigt.

Sophie

Svar: Vi har fettdepåer i princip överallt på kroppen och på vissa samlas det mer just runt knäna, på andra runt till exempel magen eller låren. Så tyvärr finns det inga specifika övningar som bränner bort fett just runt knäna, precis som det inte heller finns övningar som bara bränner bort fett runt magen. Det går alltså inte att punktförbränna även fast man vill det. Både konditions­träning och styrketräning förbränner fett över hela kroppen och det ägnar du ju dig åt redan.

Ibland samlar man på sig mer vätska än annars, av till exempel mycket salt i maten som du skriv­er, men det är dock inte orsak­en till fett­depåerna kring knäna.

Annika Sjöö

ARTIKELN HANDLAR OM