Spinn loss i mörkret

Wellness testar

Foto: Rebecca Öhman
HÄLSA

Spinning extra allt – så som du aldrig upplevt den tidigare. Ni cyklar till film. Svettigt, skrattigt och tiden rullar förbi!

Vilken upplevelse! Immersive Fitness är en förkoreograferad cykelklass av gruppträningsjätten Les Mills. Skillnaden mot en traditionell klass är, att det framför oss finns en gigantisk, böjd skärm som tar oss igenom rymden och påhittade städer. Vi blir tillsagda att luta kroppen åt sidan när det svänger, ställa oss upp när det är backar och ducka när det lutar nedåt. Klassen, som bara är 30 minuter lång, går så snabbt att när vi är i mål fattar ingen riktigt att vi tränat. Men de skakiga benen säger annat. Det här är en perfekt klass för dig som är nybörjare men också för dig som har tränat mycket. Då den är uppbyggd på intervaller kan man själv anpassa motståndet och tempot men tro mig, du kommer ta ut dig mer än du tänkte från början. För det är svårt att motstå när energin i lokalen sprudlar och du ska försöka spurta förbi cyklisterna på skärmen. Det finns risk för att bli lite åksjuk då det stundvis går riktigt fort på duken, men ge det ett par gånger så ska du se att det går över.

Dagen efter längtar vi efter mer. Men tänk på att intervallträning är påfrestande för kroppen så även om din hjärna säger kör – ta det lugnt. Benen behöver återhämta sig vilket också träningsvärken i baksidalår, framsidalår och rumpa berättar

för dig.

Klassen ligger rätt i tiden, för inte ens träning ska vara bara träning där man får bättre kondition – nej, det ska gärna vara en hel upplevelse, vilket Immersive Fitness är. Behöver testas för att riktigt förstås. Har du någon gång fått den där efterlängtade endorfin-kicken efter ett träningspass? Då vet du vad som väntar dig efter denna klass. Om inte – vad väntar du på? Boka in dig på ett pass nu! Nya pass kommer släppas regelbundet. De olika passen kommer ha olika miljöer och musik men tanken kommer vara densamma: Högintensiv intervallträning som stärker hjärta och ben – och får dig att le!

FAKTA

Immersive Fitness

Svettfaktor: Hög.

Styrka/kondition: Konditionen utmanas ordentligt, också benen beroende på hur mycket motstånd du lägger på. Att cykla stärker också din core.                  

Här tränar du: Än så länge endast på Sats Stureplan i Stockholm.

Passar: Alla! Går att anpassa efter egen förmåga.

Betyg:           

Rebecca Öhman