Gå ner i vikt

Hon cyklade sig ner i vikt

Av: 

Sanna Eriksson

WELLOBE

Camilla Lindahl gick ner 20 kilo genom att cykla och äta mindre.
Idag är hon dessutom Zumba-instruktör och håller föredrag om motivation.
– Jag ville gå ner i vikt för att orka mer och se bättre ut.

Under sin ungdom var Camilla tränad och aktiv. Men någonstans efter 30 slutade hon med basketträningen, men fortsatte att äta lika mycket. Portionerna var stora och sakta men säkert ökade Camilla i vikt. Snart hade hon lagt på sig hela 20 kilo.

Ny cykel – ny vana

På sin 40-års dag fick Camilla en ny cykel av familjen. Att cykla var något Camilla tyckte om som barn så det föll sig naturligt att hon började med den aktiviteten på fritiden.

– När jag börjat cykla tänkte jag mer och mer på vad jag åt och blev mer medveten. Jag insåg att jag ville börja äta rätt och träna för att nå en normalvikt, men även för att orka mer och se bättre ut.

Berättade för omgivningen

Camillas träning och sunda kost började ge resultat, men allt var inte lätt.

– Den största utmaningen är att bearbeta hjärnan. Att inse att jag måste sluta att ljuga för mig själv. "Nej, den där portionen är inte lagom, den är för stor." Den goda sidan segrade till slut och utmaningen idag är att upprätthålla lugnet. Något som också hjälpte mig att gå ner i vikt var att jag berättade för min omgivning om min viktkamp, med stöd i ryggen var det faktiskt lättare att nå målet.

Zumbainstruktör och 20 kilo lättare

Idag är Camilla 20 kilo lättare och mycket lyckligare. Fördelarna med att ha gått ner i vikt är många. Framför allt känner hon sig lättare och piggare.

– Jag orkar mycket mer nu när jag slipper bära runt på 20 extra kilo. Ork behövs då jag lever ett fartfyllt liv, bland annat håller jag håller föredrag om hur man behåller motivationen och om sund mat. Jag är dessutom ledare för Zumba, poweryoga och pilates då och då. Det har även hänt något med mina smaklökar nu när jag äter bättre, jag känner smaker och plötsligt tycker jag att det mesta är gott. Att kläderna sitter bättre är ju inte så dumt det heller.
Kom igång med din viktresa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Gå ner i vikt

Träning

Hälsa

Cykel