Gå ner i vikt

NYHET! Nytt viktprogram

Av: 

Denise Rosell

WELLOBE

Nu gör vi det ännu lättare och roligare att nå dina mål – med hjälp av delmål!

Sätt nya mål med Viktklubb
I kontakten med er medlemmar – på forumen, bloggarna och i vår egen erfarenhet – är motivation en av de största utmaningarna vi ser när du vill gå ner i vikt. I början är målet i fokus, men sen kommer det en motgång, eller så tränger sig vardagen bara på och då finns det inte alltid energi för en nystart. Speciellt svårt är det om slutmålet är långt bort. För att göra det enklare har du nu möjligheten att dela upp slutmålet i mindre delar och lyckas ännu bättre! Vi tror på att fira varje framsteg och att göra det lättare att skapa tydliga mål anpassade för dina förutsättningar.
Med hjälp av delmål gör vi det både lättare och roligare att nå dina mål. Vi har samtidigt även passat på att förbättra noggrannheten när vi beräknar din dagliga kalorinivå. I grunden är det samma resa du gör, men vägen dit blir tydligare.

Så här funkar det
För dig som har Viktklubbs app räcker det med att starta ett nytt viktprogram (om du inte har uppdaterat appen på ett tag så kan du behöva göra det). Du startar ditt nya viktprogram under ”Mitt viktprogram” på profilsidan.
Nu när du startar ett nytt viktprogram i Viktklubb, t ex 20 kg på 20 veckor, så hjälper vi dig att automatiskt dela upp detta mål i olika delmål. Detta innebär att du i ditt första viktprogram t ex ska gå ner 3 kg på 3 veckor. Du får då en rekommenderad kalorinivå anpassad för detta delmål och sedan använder du Viktklubb som vanligt. När du når ett delmål ger vi dig feedback på vad du hittills har åstadkommit och samtidigt sätts ett nytt delmål upp automatiskt. För det nya delmålet räknas även den rekommenderade kalorinivån om, för att ta hänsyn till dina nya förutsättningar.

Så här går det till

Viktigt att veta
Än så länge finns det bara stöd för de nya viktprogrammen i Viktklubbs app.
Detta betyder att du inte har möjlighet att starta ett nytt viktprogram med automatiska delmål på webben. Det betyder också att om du har startat ett nytt viktprogram med automatiska delmål i vår app så har du inte möjlighet att ändra eller starta om ditt viktprogram på webben, utan måste göra det i appen under ”Mitt viktprogram” på profilsidan. Stöd för de nya viktprogrammen kommer att lanseras på webben under våren 2016.
Hör gärna av dig till support@viktklubb.se om du har några frågor eller om du behöver hjälp!
"Om delmål med Viktklubb
Det här med att sätta upp mål är ju oerhört viktigt när man tar sig an ett nytt projekt. Vare sig det handlar om vikt eller andra grejer behöver man veta vad man siktar på. Vad man har att se fram emot.
Något som kanske faktiskt är ännu viktigare, eller åtminstone lika viktigt, är att sätta delmål.

Dels kan det ju vara så att ett stort mål känns jobbigt stort och dels kanske man faktiskt inte vet vad ens slutmål verkligen är.

Genom att sätta delmål får man fira och genom att fira påminns man om hur bra man verkligen är. När man påminns om det blir man taggad att fortsätta kämpa och vips har man klarat nästa delmål. Ungefär så..."
Läs hela mitt blogginlägg om Viktklubbs nya viktprogram i min blogg på Mötesplatsen.

Josefine Jonasson
Leg. dietist

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Gå ner i vikt

Hälsa