”Jag misshandlade min egen kropp”

Publicerad 2015-07-07

På tre månader lyckades Nina med något som kändes som en omöjlighet.
Från att ha ätit skräpmat och misshandlat sin kropp i flera år gick hon ner 22 kilo och lärde sig om vilken mat som är bra för kroppen.

– Inga dieter funkar, det enda som gäller är att äta bra mat.

33-åriga Nina Linderholm hade jojo-bantat i hela sitt liv. I januari vägde Nina 90 kilo till sina 165 centimeter. Det var då hon bestämde sig att en gång för alla gå ner i vikt. Nina blev rekommenderad att testa Viktklubb, ett beslut hon inte ångrar en sekund.
– Jag hade testat dieter av olika slag, exempelvis Nutrilett. Men en vän rekommenderade Viktklubb och att bli medlem där är det bästa beslutet jag har tagit.
Kolla: Allt detta får du som medlem i Viktklubb

"Lätt att äta rätt"

I början av Ninas viktresa använde hon Viktklubbs dagbok varje dag och var väldigt noga med att fylla i allt hon åt och drack.
– Jag var supernoga med att gå in på min sida varje dag och fylla i dagboken och leta efter god mat. Nu för tiden har jag lärt mig och det är så lätt att äta rätt.

Var jämt sugen på chips och godis

Att ändra sina matvanor var nödvändigt för Nina. Det hade blivit en hel del godis, chips och stora portioner genom åren. Idag ser förhållandet till mat helt annorlunda ut.
– Innan jag började med Viktklubb åt jag mycket och var jämt sugen. Jag misshandlade min kropp helt enkelt. Nu håller jag mig till nyttig och god mat. Visst kan jag äta "onyttigt" ibland, det är det som är så bra med Viktklubb, man får äta vad som helst bara man håller sig inom sin gräns. Men jag är mycket noga med vad jag stoppar i min mun och jag äter aldrig mer än en portion. Att äta nyttig men god mat är det viktigaste jag lärt mig under min viktresa.
Få samma hjälp som Nina – läs mer här

Orkade knappt springa

Även träningen blev det ändring på. När Nina vägde 90 kilo orkade hon knappt springa och leka med sina barn, då valde hon istället en lugn aktivitet. Idag ser vanorna helt annorlunda ut.
– Träningen är mitt nya jag. Promenader och styrketräning är en viktig del av mitt liv och jag orkar så mycket mer. Jag är ute och leker med mina barn och idag kan jag springa i 30 minuter, det har jag aldrig kunnat innan.

Minus 22 kg

I dag är Nina hela 22 kg lättare. Vågen visar 68 kilo och hon är lyckligare än någonsin.
– Jag har en ork som jag aldrig hade innan. Och genom att gå ner 22 kilo har jag inte bara blivit smalare, jag har även blivit ett par år yngre.
Kan du uppnå samma förändring som Nina? Testa här

Följ ämnen i artikeln