Träning

8 övningar med gummiband

Hemmaträning i sin bästa form!

Av: 

Shirin Rågby Djavidi

WELLOBE

Träningsexperten Shirin Rågby Djavidi har satt ihop åtta enkla övningar som hjälper dig kickstarta träningen.

Trimma kroppen snabbt och lätt med hjälp av ett gummiband. Du hittar det i närmaste sportaffär för under hundralappen.

1. Utsida lår och rumpa

Stå axelbrett mellan fötterna och fäst gummibandet vid anklarna. Hitta balansen på ståbenet utan att luta dig för mycket åt sidan. Tryck benet rakt ut och håll emot på tillbakavägen. Gör 3*15 på varje ben.

2. Axlar

Håll i vardera ände på gummibandet. Håll armarna raka och dra ut den ena armen rakt uppåt mot axelhöjd. Gör 3*10 på varje sida.

3. Utsida lår och rumpa

Ligg på sidan och fäst gummibandet vid anklarna. Håll en hand som stöd som på bilden för att inte tippa framåt. Tryck benet rakt uppåt och håll emot på tillbakavägen. Gör 3*15 på varje ben.

4. Baksida lår och rumpa

Ligg på mage och fäst gummibandet vid anklarna. Lyft ett ben i taget rakt upp. Gör 3*15 på varje ben.

5. Triceps

Stå rak i kroppen utan att svanka. Håll gummibandet bakom kroppen som på bilden. Försök att ha den övre armen nära huvudet och örat hela tiden. Dra upp den övre armen rakt upp och håll emot på tillbakavägen. Gör 3*10 på varje arm. Tvinna gummibandet om du vill att det ska bli tyngre.

6. Mage

Ligg ner på rygg med böjda ben. Låt armarna ligga sträckta ovanför huvudet och håll i gummibandet. Gör ett litet lyft med överkroppen. Den här övningen går att göra med händerna på bröstet eller bakom nacken också. Gör 3*20.

7. Rygg

Ligg på mage och håll armarna sträckta framför kroppen. Gör ett litet lyft med överkroppen. Blir det för tungt med armarna framför kroppen kan du lägga dem bakom ryggen i din svank. Kom ihåg att det är ett litet lyft och gör det långsamt. Gör 3*15.

8. Biceps

Gå ner på ett knä som på bilden och fäst gummibandet under ena foten. Håll handleden rak hela tiden och dra upp armen och håll emot på tillbakavägen. Den här övningen går alldeles utmärkt att göra ståendes också om du har exetubes eller hantlar. Gör 3*15 på varje sida.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Träning